Frokostseminar

Gratis frokostseminar hver måned

Alltid hos oss på Vulkan. Nytt tema hver gang. Husk å melde deg på tidlig, de fylles som regel opp.

25

APR

Ta forbrukeren på alvor som menneske!

Se verden gjennom forbrukerens øyne. Lev deg inn i brukerens liv og situasjon.

Tom Morgan, kreativ strategidirektør og partner i ANTI, vil fortelle oss om hvordan ANTI setter mennesket og dets kontekst i sentrum for all tjeneste- og produktutvikling. Opinion vil også presentere ferske eksempler knyttet til produktutvikling, medier, folkehelse og samferdsel.

Hvis du virkelig tar målgruppen din på alvor, bør få med deg dette frokostseminaret!

23

Mai

Morgendagens boligkjøper

Opinion legger frem deler av en rykende fersk rapport som tar pulsen på dagens og ikke minst morgendagens boligkjøpere. Det blir en omfattende rapport som blant annet ser på hvilke udekkede behov som finnes i markedet: Hvor stor del av befolkningen bor i det de oppfatter som en «midlertidig bolig»?

Vi vet at det finnes et slikt «limbosegment» med fleksi-familier med barn som i praksis bor to steder, eller voksne fraskilte som beholder sine leiligheter og pendler mellom dem. Det vi foreløpig IKKE vet, er hvor stort dette segmentet er, eller hvordan segmentet er satt sammen.

Det vil Opinions rapport gi svar på, og selvsagt hvordan denne og andre grupper vil prioritere når de kjøper bolig og velger boområde.

 

13

JUN

Ungt samfunnsengasjement

Flere unge stemmer ved valg, melder seg inn i politiske ungdomspartier og oppgir at de er interesserte i politikk. Mange unge er bevisste på egne handlinger og hvilke konsekvenser det har for miljøet og verden.

Sosiale medier skaper stadig nye arenaer for engasjement og debatt. I september er det et spennende kommune- og fylkestingsvalg. Opinion inviterer torsdag 13. juni til et frokostseminar der vi setter søkelyset på ungt samfunnsengasjement og -deltakelse.

Hva berører, engasjerer og trigger? Hva engasjerer de unge mest? I hvilken grad er de fornøyd med hvordan demokratiet fungerer og retningen på samfunnsutviklingen? Hvilken tillit har de til sine lokalpolitikere, og hvordan ser de på mulighetene for å påvirke politiske beslutningsprosesser?

Gikk du glipp av disse? kontakt oss om du ønsker å snakke med oss om noen av disse temaene

28

FEB

UNG 2019: Presentasjon av fersk målgruppestudie om unge

På grunn av svært stor interesse for dette seminaret med nesten 300 påmeldte og kun 70 plasser per seminar, avholder vi to ekstraseminarer. Det siste går av stabelen 28. februar.  

Det er tid for oppdatering om hva som skjer med unge målgrupper. i Norge.Vi står bak den største dedikerte studien av norske unge i alderen 15-29, som vi gjennomfører annethvert år. Sist var i 2017, nå er det tid for å presentere UNG 2019, den ferskeste utgaven med masser av innsikt om denne spennende og skiftende målgruppen. Dette er et tema og seminar det er stor interesse for hos mange, og vi forventer mange påmeldte, så vær tidlig ute.

Bestill årets UNG rapport via knappen under her.

Faglig ansvarlig:
Tove Botnen

14

FEB

Årets store trendseminar: Consumer Stories 2019-2021 (FULLBOOKET)

Det er tid for vårt populære og alltid utsolgte årlige trendseminar. Vi lanserer som vanlig årets trendrapport Consumer Stories 2019-2021 med formiddagsseminar og mini-trendmesse på Vulkan Arena. Vi kommer tilbake med invitasjon, program og påmelding i slutten av november. Vi kan love et usedvanlig spennende program i år!

Bestill årets trendrapport via knappen under her.

Faglig ansvarlig:
Ole Petter Nyhaug

13

DES

Julespesial: Retail og netthandel, med julestemningsanalyse

Det er turbulente tider for handelsnæringen. Hvor er den norske shopperen på vei? Vi benytter innspurten i julehandelen til å se på de viktigste trender og fakta om netthandel og fysisk handel, og gir vårt bud på hvorhen retail i Norge er på vei videre. Som alltid med kunden i sentrum, og med god analyse og innsikt i bunn. Selvsagt fortsetter vi også tradisjonen med å lodde nordmenns gode julestemning og lover god stemning også hos oss. Velkommen til en faglig-trivelig start på førjulsdagen hos oss på et vakkert julepyntet Vulkan. Det er selvsagt vår egen adm. dir. og Norges fremste juleautist Jule-John, som er dagens programleder. 

Kontakt oss for oppsummering av seminaret eller en prat om temaet.

Faglig ansvarlig:
John Lauring Pedersen

29

nov

Hvordan kartlegge faktisk spisemønster og levevaner

Vi deler erfaringer med bruk av nye metoder for å komme tettere på virkeligheten og faktisk atferd. Helse og livsstil er evig aktuelle tema i vår tid. Ofte er det stort gap mellom hva folk sier og hva de faktisk gjør. Det snakkes og skrives mye om kosthold, ernæring og fysisk aktivitet. Gjennom to spennende case har Opinion forsket på folks ubevisste spisemønster og utfordringer knyttet til helse og livsstil. Vi presenterer ferske funn fra Opinions Spisetrender 2018 og en levevanestudie for Helsedirektoratet. Fokus i seminaret vil være bruk av nye metoder som verktøy for å komme tettere på virkeligheten og faktisk atferd!

Kontakt oss for oppsummering av seminaret eller en prat om temaet.

Faglig ansvarlig:
Sunneva Kilsti

1

NOV

Kundereisen: Nøkkelen til kundelojalitet og -tilfredshet

 Kundereise er i vinden, men hva er det egentlig ? Hvorfor er det så viktig for kundelojalitet og -tilfredshet og hvordan går man i gang med et kundereiseprosjekt? Vi har invitert Markedssjefene ved kundereiseansvarlig Marianne Nygård-Hansen og daglig leder Kjersti Rynning Borander, som forteller hvorfor du bør ta en tur i kundens sko, hvordan et prosjekt legges opp og hva det kan bety på tvers av organisasjonen. Vi i Opinion deler også egne erfaringer med  kundereiseprosjekter. Bli med på reisen!

Kontakt oss for oppsummering av seminaret eller en prat om temaet.

Faglig ansvarlig:
John Lauring Pedersen

19

SEP

Nå skjer det: Disse digitale og teknologiske endringene vil forme nordmenns hverdag

Mye av det vi lenge har hørt skal komme er nemlig nå tilgjengelig og i ferd med å adopteres av folk flest. Det er en ny teknologioptimisme på vei. Men det er ikke lett å få oversikt over alt. Vi vil gjerne gi deg denne oversikten og hjelpe deg å sortere hva som faktisk er relevant for det norske markedet og hva det kan bety for deg. Dette må du få med deg om du ikke vil havne bakpå i de spennende månedene og årene som ligger foran oss. Vi kan også love et par overraskende «under radaren» fenomener som vil gi muligheter og skape endringer i folks hverdag.

Få oppsummering av seminaret her (kommer snart)

Faglig ansvarlig:
Ole Petter Nyhaug

24

MAI

Verktøy for moderne branding og posisjonering

Hvordan posisjonere bedriften og produktet optimalt i markedet? Hvordan skaffe relevant innsikt for posisjonering? Et evig aktuelt, men også brennhett tema i dagens konkurranseutsatte marked. Vi får blant annet besøk av Fredrik Berggren fra vår partner Insight Distillery i Sverige, som sammen med våre egne eksperter presenterer konkrete cases og analyseverktøy for moderne posisjonering av produkter og merkevarer. Du får blant annet cases innen kategoriene økologisk mat, dagligvare og bensinstasjon, og oppdatering på siste tenkning og trender innen posisjonering. 

Få oppsummering av seminaret her (kommer snart)

Faglig ansvarlig:
Ola Gaute Aas Askheim

26

APR

De siste "hotte" trendene innen forbruker- og markedsanalyse

Verden snurrer stadig raskere og mange av oss som er opptatt av å forstå forbrukeratferd føler frustrasjon over å ikke ha tid til å følge med på alt. Men fortvil ikke, vi er her for å holde deg oppdatert om hva som skjer innen metode og markedsanalyse! Vi forteller deg om hvilke 10 trender som gjelder akkurat nå, og hvorfor dette er viktig for deg som bruker av markedsanalyse. Vi vil også dele resultater og erfaringer fra vår egen XP-Dag (eksperimentdag), der vi sist høst testet 10 nye metoder og teknologier. Velkommen.

Få oppsummering av seminaret her (kommer snart)

Faglig ansvarlig:

Ole Petter Nyhaug

22

MAR

Neuroscience: Bli med på reise inn i forbrukerens hjerne

Nevrovitenskap har vært «hot» i analysebransjen noen år. Det handler om å avdekke og måle hva som faktisk skjer i hjernen til en forbruker når de blir utsatt for stimuli som f.eks. reklame, pakningsdesign eller emosjonelle budskap. Vi gir deg en praktisk innføring i mulighetene som finnes, byr på et konkret og ferskt case fra norsk dagligvarebransje, og ikke minst: Besøk av Thom Noble fra britiske Eurostrata, et av de virkelig førende miljøene innen faget. Denne bør du få med deg!

Få oppsummering av seminaret her (kommer snart)

Faglig ansvarlig:
Ola Gaute Aas Askheim

14

FEB

Årets store trendseminar: Consumer Stories 2018-2020

Det er tid for vårt populære og alltid fullbookede årlige trendseminar. Få oppdateringer på hvor forbrukerne er på vei (i år kan vi love noen overraskende funn og endringer). Hør interessante gjesteforedragsholdere, og opplev vår eksklusive trendmesse der du som den første i gjengen kan ta og føle på noe av det nyeste og hotteste vi kunne finne fra den store verden.

Her er programmet og mer informasjon om seminaret.

14

des

Reisen til julestemningen: Norsk juleindeks og førjulsstemning

Sammen med Matprat står Opinion bak et av analysebransjens mest prisbelønte prosjekter: Norsk Juleindeks tar gjennom desember daglig pulsen på det norske folks julestemning, og mange andre sider ved norsk julefeiring. Bli med vår egen adm dir John Lauring Pedersen på Reisen til Julestemningen hos Opinion. Vi garanterer at du forlater Vulkan i bedre stemning enn da du kom! Her er programmet.

Få oppsummering av seminaret her (kommer snart)

Faglig ansvarlig:

John Lauring Pedersen

16

nov

Spisetrender: Hva vil nordmenn spise og hvordan vil de handle?

Opinion setter i gang et stort innsikts- og trendprosjekt for å fange nordmenns handle- og spisevaner løpende gjennom året. Vi retter fokus mot både dagligvare, servering og KBS-markedet. I dag får du en smakebit av fersk innsikt om hva som er viktig for norske forbrukere i dag og i nærmeste fremtid når de skal velge hva de legger på tallerkenen eller fyller i glasset. I tillegg får du presentert prosjektet og hvilke muligheter det kan gi for deg. Vi kan også love noen småkontroversielle og kanskje provoserende overraskelser.

Få oppsummering av seminaret her (kommer snart)

Faglig ansvarlig:

Ole Petter Nyhaug

19

okt

Etnografi: Kom tettere på forbrukeren i deres egen verden

Opinion er ledende på etnografisk research i Norge og vi gir deg en inspirerende innføring i hvilke fantastiske muligheter den etnografiske verktøykassa kan gi virksomheten din enten du jobber privat eller offentlig, med produkter eller med kommunikasjon, analogt eller digitalt.  Vi deler spennende erfaringer fra en rekke bransjer og problemstillinger og garanterer at du vil gå fra dette frokostseminaret med en opplevelse av at det finnes flere muligheter til innsikt enn du var klar over.

Få oppsummering av seminaret her (kommer snart)

Faglig ansvarlig:

Lykke Bjørnøy

21

sep

Raskere, billigere, bedre og tettere på: Fremtidens løsning for kundeinnsikt.

«Insight communities» er den raskest voksende metoden inne kundeanalyse internasjonalt. Den svarer på behovet for raskere, rimeligere og mer fleksible og involverende metoder. Opinion har i mange år vært ledende i Skandinavia. Sammen Storbritannias ledende, våre venner i Join the Dots, forteller vi deg om de nyeste mulighetene, de beste kundecasene og hva det egner seg til.

Få oppsummering av seminaret her (kommer snart)

Faglig ansvarlig:

Ole Petter Nyhaug

21

jun

Optimismen er tilbake: Hvor går forbrukertilliten?

Hver måned i over ti år har Opinion kartlagt forbrukertilliten i befolkningen gjennom Consumer Confidence Index (CCI). Den har vist seg å være en svært presis indikator på kommende forbruk i norske husholdninger. DNB, NRK og våre egne folk forteller hva vi kan forvente av norske forbrukere, og hvordan de ser på egen og landets økonomi fremover.

Få oppsummering av seminaret her.

Faglig ansvarlig:

Henrik Høidahl

23

mai

ICE skapte bølger i mobilbransjen med avansert innsikt

Lær hvordan avanserte analysemetoder som Conjoint kan brukes til å optimalisere et produkts attraktivitet før lansering. Vi viser hvordan metoden fungerer i praksis med eksempel på hvordan mobiloperatøren ICE lyktes med å treffe blink med nye tjenester.

Få oppsummering av seminaret her.

Faglig ansvarlig:
Ola Gaute Aas Askheim

20

apr

Fra YOLO til FOMO: Slik er unge jenters digitale univers

Opinion og Blogg.no har bygget Norges største løpende jentepanel, SHER, med 800 representanter for de mest innflytelsesrike forbrukerne i den digitale verden: Unge  jenter. Gjennom stemmen til Sher-jentene får du innsikt i hvordan unge jenter bruker digitale medier, hva slags innhold engasjerer dem og hvordan de best engasjeres gjennom reklame, tillit, sosiale medier og relasjoner.

Få oppsummering av seminaret her.

Faglig ansvarlig:
Vikki Walle-Hanssen