MENNESKENE I OPINION
team_image

Anne Birgitte Høyerholt

Anne-Birgitte Høyerholt er seniorrådgiver i Opinion. Hun har femten års erfaring innen markedsanalyse, merkevarebygging og strategi. Hun jobber mest med handel og FMCG. Tidligere har Anne-Birgitte jobbet hos blant annet ACNielsen og Telenor. Av utdannelse har hun en mastergrad i markedsføring og strategi fra Handelshøyskolen BI.

T: +47 917 52 196
E: abh@opinion.no

team_image

Anne-Sofie Åmodt

Anne-Sofie er juniorkonsulent i Opinion. Hun er nyutdannet Master of Science i Economics og Business Administration fra Copenhagen Business School. Hun har fordypning innenfor innovasjon, med fokus på hvordan identifisere nye idèer og muligheter, hvordan inkludere kunder og forbrukere i utviklingsprosesser, og metoder for predikering av fremtidige trender. Ved siden av studiene har Anne-Sofie vært med på en start-up av et nytt konsept innenfor manikyr i det danske markedet. Hun har også vært tungt engasjert i studentmiljøet ved BI Bergen.

T: +47 930 68 202
E: Anne-Sofie@opinion.no

team_image

Dag Andersen

Dag Andersen har bred erfaring med markedsanalyse, media og strategi og er seniorrådgiver i Opinion. Han er utdannet diplomøkonom fra BI og jobber særlig med problemstillinger innen omdømme, kundetilfredshet, kampanje- og mediemålinger og merkevare. Bransjer som Dag jobber mye med er kraft og energi, IKT, medier, bank og finans og bolig.

T: +47 918 87 707
E: dag@opinion.no

team_image

Elin Flatebø

Elin Flatebø er seniorådgiver i Opinion. Hun jobber på tvers av metoder, og trigges særlig av innovasjon og samfunnsnyttige temaer. Elin har 8 års erfaring fra analysebransjen og har moderert utallige fokusgrupper og dybdeintervjuer. Hun har blant annet jobbet i tidligere Onlive Research. Hun har studert marketing, sosiologi og kommunikasjon i Oslo og Leeds, og har mastergrad fra Tyskland.

T: +47 930 51 692
E: elin.flatebo@opinion.no

team_image

Elin Forsberg

Elin Forsberg jobber som administrasjonssekretær i Opinion.

T: +47 970 79 518
E: efo@opinion.no

team_image

Henrik Høidahl

Henrik Høidahl jobber som seniorrådgiver innenfor område politikk og samfunn i Opinion. Han er utdannet cand. polit. med hovedfag i statsvitenskap fra Universitetet i Oslo og har en mastergrad i internasjonal politikk fra London School of Economics (LSE). Henrik jobber hovedsakelig med analyseprosjekter og rådgivning for offentlig sektor og organisasjonslivet.

T: +47 992 61 015
E: hh@opinion.no

team_image

Irene Øen

Irene Øen er seniorkonsulent i Opinion. Hun har lang erfaring fra markedsanalysebransjen, blant annet fra TNS Gallup, Research Lab, Intera, Observer og Norstat. Irene er siviløkonom fra Handelshøyskolen i Bodø og med høyere avdeling fra NHH i Bergen. Hun har bred kompetanse på markedsanalyser, særlig innenfor kvantitativ metode. Hun har arbeidet med en rekke av landets største merkevarer.

T: +47 951 68 850
E: irene@opinion.no

team_image

Jamila Tantar

Jamilla Tantar er kantineansvarlig i Opinion.

T: +47 936 38 655
E: jt@opinion.no

team_image

John Lauring Pedersen

John Pedersen er administrerende direktør i Opinion. Han har 25 års erfaring fra analysebransjen, 15 som gründer og CEO for Norstat, som er Nordens ledende datainnsamlingsbyrå. John er norsk representant for den internasjonale bransjeorganisasjonen ESOMAR, er leder for Virke Markedsanalyse, som organiserer alle norske analysebyråer, og er tildelt NMFs ærespris ``Årets Markedsanalytiker``. Han er utdannet statsviter fra UiO.

T: +47 917 33 359
E: john@opinion.no

team_image

Jostein Solvær Danielsen

Jostein Solvær Danielsen er markedsanalytiker i avdelingen for politikk og samfunn i Opinion. Han er utdannet statsviter fra NTNU, med spesialisering innen politisk adferd. I Opinion jobber Jostein med undersøkelser, utredninger og statistiske analyser.

T: +47 992 55 741 
E: jsd@opinion.no

team_image

Jørgen Bang

Jørgen er konsulent i Opinion, og jobber i hovedsak med forbrukerinnnsikt på nett gjennom våre onlinepaneler og på andre plattformer. Jørgen har tidligere jobbet i OnLive Research og er utdannet fra Norges Kreative Høyskole og Emergence School of Leadership.

T: +47 980 03 204
E: jorgen@opinion.no

team_image

Kristine Kjeldsen

Kristine er seniorrådgiver og fagsjef for kvalitativ analyse. Hun jobber mest med etnografi og utforskende kvalitative studier. Hun trigges spesielt av å oppdage hva som motiverer folk i ulike sammenhenger. Kristine har 14 års erfaring som moderator og rådgiver, særlig innen innovasjon, merkevarebygging og kommunikasjon. Hun har en mastergrad med spesialisering i etnografisk metode.

T: +47 922 02 293
E: kristine@opinion.no

team_image

Line Stene

Line Stene jobber som økonomisjef i Opinion. Hun er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI. Line har bakgrunn fra shipping og IT-bransjen.

T: +47 911 04 530
E: ls@opinion.no

team_image

Lykke Bjørnøy

Lykke er for tiden i permisjon. Lykke er master i sosialantropologi med spesialisering innen etnisitet og identitet. Hun jobber som analyseassistent og gir faglig støtte til seniorkonsulentene. Lykke jobber mest med kvalitative prosjekter i form av etnografisk metode, analysering og rapporteringer for ulike oppdragsgivere. Hun har betydelig etnografisk felterfaring og er en unik ressurs på våre etnografiske prosjekter.

T: +47 938 92 464
E: lykke@opinion.no

team_image

Marianne Wille Syvertsen

Marianne Syvertsen er konsulent i Opinion, og har mye erfaring med onlinepanelene. Hun kommer fra tidligere OnLive Research, og er utdannet på Norges Kreative Høyskole og Emergence School of Leadership.

T: +47 959 68 715
E: marianne@opinion.no

team_image

Marthe Taftø Petersen

Marthe Taftø Petersen jobber som markedsanalytiker i Opinion. Hun har en bachelorgrad i markeds-kommunikasjon fra BI, og tar nå en mastergrad i økonomi og administrasjon, med fordypning i markedsføring ved Høyskolen i Buskerud. Hun har tidligere jobbet som markedskoordinator i The Swatch Group Nordic.

T: +47 920 96 465
E: mtp@opinion.no

team_image

Martine Torsvik

Martine Torsvik er Community Manager i Opinion, og har ansvaret for all kommunikasjon med nåværende og fremtidige paneldeltakere i våre ulike forbrukerpaneler. Hun er også ansvarlig for markedsføringen av Opinion og panelene i digitale kanaler. Martine er utdannet bachelor i markedskommunikasjon fra Handelshøyskolen BI i Bergen.

T: +47 943 07 134
E: martine@opinion.no

team_image

Nora Clausen

Nora Clausen er seniorrådgiver i Opinion. Hun har en mastergrad i filosofi fra Universitetet i Oslo og magistergrad i idéhistorie fra Uppsala Universitet i Sverige. Nora jobber med forskningskommunikasjon, analyseprosjekter, utredninger og rapportering, samt mediekontakt. Hun leder også Opinions avdeling innen kommunikasjon og forskningsjournalistikk.

T: +47 984 03 047
E: nora@opinion.no

team_image

Ola Gaute Aas Askheim

Ola Gaute Aas Askheim er bunnløst nysgjerrig og glødende opptatt av merkevarer og forbrukeradferd. Spesielt svak for kvalitative metoder, som han også har forfattet lærebok i. Han har lang erfaring fra 25 års samarbeid med noen av de største og mest krevende merkevareeierne i Norge og internasjonalt. Ola Gaute har jobbet i Feedback Research og TV2, og var også med å starte og ledet det kjente trendanalyselskapet Bengal Consulting. Han er overbevist om at brukermedvirket innovasjon er roten til alt godt, og dessuten pasjonert rockemusiker. Utdannet blant annet fra Krigsskolen.

T: +47 922 34 056
E: olag@opinion.no

team_image

Ole Brauteset

Ole Brauteset er seniorrådgiver og har jobbet med medie-, markeds- og samfunnsanalyse i mer enn 25 år for store og små virksomheter i offentlig og privat sektor. Ole har blant annet vært innom TNS Gallup, RI (Feedback) og senere Zapera/Yougov (som han startet i Norge). Han er utdannet markedsøkonom fra NMH/BI.

T: +47 916 01 971
E: ob@opinion.no

team_image

Ole Guldvog

Ole er seniorrådgiver i Opinion. Han er evig opptatt av hvordan mennesker opplever verden rundt seg og hva som har relevans i folks liv.<br /> Han er utdannet medieviter og sosiolog ved Universitetet i Oslo med en forkjærlighet for kvalitative metoder. Han jobber særlig mye med kommunikasjon, trender, service-, og produktutvikling, samt merkevarerelaterte prosesser. Ole har tidligere jobbet i TNS-Gallup (Kantar TNS), hvor han var leder for Kvalitativt Analysesenter. Ole er også utdannet musiker, og har flere års erfaring fra kulturbransjen.

T: +47 412 14 501
E: ogu@opinion.no

team_image

Ole Petter Nyhaug

Ole Petter Nyhaug er partner og kreativ leder, og brenner for innovasjon og temaene detaljhandel, mat og drikke, (nye) medier, telecom og unges utdanning og karriere. Han har startet og utviklet flere selskaper innen markedsanalyse, og har jobbet på globalt nivå for merkevarer som Coca-Cola, Unilever, Audi og IKEA. Han er en etterspurt foredragsholder på forbrukertrender. Han ble kåret til beste foredragsholder av deltagerne på NHO´s Årskonferanse 2016. Han er tildelt Norges Markedsanalyseforenings pris som ``Årets Markedsanalytiker``, utpekt som en av ``Europe´s Top Youth Marketing Minds`` og er flere ganger nominert som Årets Foredragsholder i marketingbransjen av ANFO.

T: +47 900 33299
E: olepetter@opinion.no

team_image

Reidar Dischler

Reidar Dischler er seniorrådgiver i Opinion. Han er utdannet cand.polit. med hovedfag i medievitenskap fra Universitetet i Oslo og BA (Hons) i Communications fra University of London. Reidar har lang erfaring i analyse-arbeid fra Observer og har jobbet som kommunikasjons-rådgiver i Gambit Hill & Knowlton.

T: +47 994 89 217
E: rd@opinion.no

team_image

Sunneva Kilsti

Sunneva Kilsti er seniorrådgiver i Opinion. Hun har femten års erfaring som rådgiver og kvalitativ analytiker. Sunneva har særlig kompetanse innen forbrukertrender, FMCG, kommunikasjon, posisjonering, merkevarestrategi, emballasje og design, samt serviceleveranser. Sunneva er utdannet sosiolog, og har bakgrunn fra Implement Consulting Group, Opinion og TNS.

T: +47 982 60 852
E: sunneva@opinion.no

team_image

Tor Erik Jørgensen

Tor Erik Jørgensen er seniorrådgiver og partner i Opinion. Han har 17 års erfaring fra analysebransjen og har også jobbet i reklamebransjen. Han har vært med på å etablere flere markedsanalyseselskaper. Tor Erik har ekspertise på mat og drikke, men også på kvalitative og kvantitative innsiktsprosesser, samt markedsføring generelt. Tor Erik har også et overordnet ansvar for kundeutvikling og salg. Han ble tildelt Norges Markedsanalyseforenings pris Årets Markedsanalytiker i 2015.

T: +47 928 45 564
E: torerik@opinion.no

team_image

Tove Botnen

Tove er konsulent i Opinion. Hun er brennende opptatt av forretningsstrategi og hvordan virksomheter kan bruke innsikt til å ta god strategiske beslutninger. Tove har en mastergrad med fordypning innen samfunnsøkonomi fra Norges Handelshøyskole (NHH). Hun har tidligere jobbet som konsulent i Capgemini, hvor hun har jobbet med en rekke strategiske prosjekter som blant annet omhandlet kundesegmentering, merkevarestrategi, forretningsstrategi og CRM.

T: +47 991 06 513

E: tove@opinion.no

team_image

Vegard Tveito

Vegard Tveito er juniorkonsulent i Opinion. Han har en mastergrad i teknologi, innovasjon og kunnskap fra Universitetet i Oslo, hvor han skrev masteroppgave om hvordan å best utvikle produkter basert på tilbakemelding fra kunder. Vegard har tidligere jobbet for Teknologirådet og som vitenskapelig assistent ved TIK-senteret på Universitet i Oslo. Her har han jobbet med forskningsprosjekter for kunder i både privat og offentlig sektor. Vegard har også vært redaktør og art director i studentmagasinet Teknovatøren.

T: +47 988 54 986

E: vegard@opinion.no

team_image

Vikki N. Walle Hansen

Vikki er konsulent med innretning mot trendanalyse og innovasjon. Hun har 7 års erfaring fra Telenor Research & Future hvor hun jobbet med markedsanalyse, customer centricity og forskningskommunikasjon. Hun har nylig også jobbet med forretningsstrategi for en oppstartsbedrift inne financial technology i San Francisco, der hun også studerte Creative Strategy. Research og trendanalyse i ordets alle betydninger er hennes lidenskap, og hun er opptatt av å formidle engasjerende scenarioer og analyser som kan brukes i strategiarbeid på tvers av bransjer.

T: +47 908 17224
E: vikki@opinion.no

team_image

Hilde Mortvedt

Hilde er seniorrådgiver i Opinion. Hun jobber mest med innovasjonsprosesser, design thinking, lean startup og innovasjonsledelse. Hun er brennende opptatt av å hjelpe bedrifter med å oppdage nye innsikter og utvikle nye forretningsmuligheter. Hilde har 25 års erfaring som rådgiver og har de siste årene drevet sitt eget selskap SeeNew AS hvor hun har hjulpet selskaper med å lansere nye produkter og konsepter. Hun har også jobbet i matforskningsinstituttet Nofima, Telenor og hos TNS Gallup. Hun behersker både kvalitativ og kvantitativ analyse og er en erfaren moderator og prosessleder. Hilde har nylig tatt en mastergrad med spesialisering i innovasjon og ledelse.