Selskapet

Egeneid og uavhengig med lokal fokus

Opinion eies 100% av de ansatte og er dermed det største norskeide analysebyrået. Det lar oss fokusere 100% på våre kunder og deres unike, lokale utfordringer. Styret består av Tor Erik Jørgensen og Ole Petter Nyhaug.

Erfaren ledelse og senior kompetanse

Mange av bransjens mest erfarne konsulenter, gründere og bedriftsledere har valgt å jobbe i Opinion. Adm. direktør er John Lauring Pedersen. Resten av ledergruppa er Anne-Birgitte Høyerholt, Ole Guldvog og Ole Petter Nyhaug.

Internasjonalt nettverk i over 20 land

Vi er det norske medlemmet i Global Network for Research, et nettverk av uavhengige og etablerte analysebyråer på alle kontinenter rundt om i verden. Vi samarbeider spesielt mye i Skandinavia.

Mer om GlobalNR

Digital, nysgjerrig og fremtidsrettet

Vi er stolt av å være blant de ledende i Norden på "neste generasjons" markedsanalyse. Vi har gjort flere prosjekter innen dette enn noen andre og har mye erfaring med nye metoder. Vi utfordrer gjerne med nytenkende løsninger.

65

mill omsetning

30

dyktige ansatte

25

prosent vekst

#1

norskeid analysebyrå

Få vårt månedlige nyhetsbrev

Trender, analyser, aktuelle tall og gratis temarapporter.

SJELA VÅR

Uavhengig og kundenær

Uavhengighet og nærhet er en viktig del av selve sjela vår.

Vi er opptatt av å være en uavhengig rådgiver som våre kunder kan ha full tillit til. Det sikrer vi blant annet ved at vi er 100% eiet av oss som jobber her. Dermed trenger vi ikke ta hensyn til hva et globalt hovedkontor krever at vi skal selge eller prioritere. Det er kun våre kunders beste som styrer våre valg og anbefalinger.

Det betyr at vi også er lokalt forankret og er opptatt av å være nær våre kunder og tett på våre kunders marked: de norske forbrukerne og det norske samfunn. Opinion er resultatet av sammenslåinger av mange gründerselskaper, og vi vet dermed bedre enn de fleste andre hvor viktig det er med nærhet til kunde, og fokus på markedet.

Alt dette gjør oss kompromissløst opptatt av å gi gode råd og levere analyser som er til å stole på. Vi vil alltid fortelle sannheten på en tydelig og relevant måte, basert på innsikt, fakta og solid faglig dokumentasjon.

HJERTET VÅRT

navigatør og entreprenør

Vi driver ikke bare business for pengenes skyld. Vi har også et engasjement for samfunnet, og for de bedriftene som er med å tenke nytt, skape vekst og innovasjon.

Vårt samfunnsengasjement handler om at vi ønsker å bidra til en inkluderende, faktabasert og balansert samfunnsdebatt om de viktige tingene for Norge og for menneskene som bor her. Vi tror det er avgjørende for demokrati og fellesskap. Men altfor ofte ser vi misbruk av fakta, eller ennå verre: mangel på respekt for vitenskap og faktabasert innsikt. Premissene blir dermed ofte feil. Følelser og synsing er lov, men vi må ikke miste av syne hva som er objektive fakta.

Vi er selv en samling gründere og gründerselskaper. Vi vet at god markedsforståelse er avgjørende for suksess eller fiasko. Samtidig er dette ofte svakheten til norske oppstartsselskaper. Derfor har vi også valgt oss dette som hjertesak: Vi ønsker å bidra til at norske gründere og entreprenører skal lykkes bedre i å kunde- og markedsorientere sine produkter og innovasjoner. Vi skal fortelle mer om hva vi gjør så snart vi rekker.

Sånn har vi det hos oss på Vulkan

Historien om Opinion...så langt