fbpx

Mest mobbing på Snapchat

Snapchat er den mest utbredte kanalen for digital mobbing blant barn, viser en undersøkelse blant norske 11- og 12-åringer Opinion har gjennomført for Bruk Hue-kampanjen som er et samarbeide mellom Telenor, Medietilsynet, Røde Kors og Barnevakten.

 

 

 

– Om Snapchat sier vi som med resten, bruk hodet når du er på nettet. Tenk på hvem du tar bilder av. Snapchat gjør jo at du kan ta bilder av hvem som helst og sende det ut – er det kanskje noen du burde spurt om lov før du deler?, sier administrerende direktør Berit Svendsen i Telenor Norge til VG som omtalte undersøkelsen i en artikkel. Hun viser også til at barn mellom 9 og 16 år bruker hele seks timer om dagen på ulike nettmedier.

 

3 av 10 blant 6. og 7- klassingene i Bruk Hue-undersøkelsen oppgir å ha fått meldinger på sosiale medier som de opplever som sårende eller som har gjort dem sinte, mens 1 av 10 innrømmer å selv ha sendt slike meldinger. Det er slett ikke uvanlig for norske tenåringer å sende og motta et tusentalls Snapchat-meldinger i døgnet. Vi fant også at 4 av 10 11- og 12-åringer opplever fravær av «likes» på sosiale medier som en form for mobbing. Mange kan mene mye om hvorvidt fravær av likes virkelig er mobbing, men situasjonen vår undersøkelse avdekker viser at en betydelig andel av norske barn blir utsatt for det de selv opplever som sårende meldinger fra venner og kjente.

Legg igjen en kommentar

Hva er grunnen til at du besøker oss i dag?

Vi bruker informasjonskapsler på nettstedet vårt for å bedre brukeropplevelsen