fbpx

Arbeiderpartiet under 30 prosents oppslutning

På Opinions mars-måling for Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) faller Arbeiderpartiet med 3,9 prosentpoeng fra februar, til en oppslutning på 29,5 %. Endringen er innenfor den statistiske feilmarginen, men vi har sett en tydelig tendens på de siste meningsmålingene. Partiet faller for sjette måned på rad. Dette er den dårligste målingen for Arbeiderpartiet siden august 2013, da partiet sist lå under 30-streken.

 

Til tross for en ny sterk måling for Senterpartiet (9,7 %) og et oppsving for SV (5,4 %), får de rødgrønne ikke flertall på Stortinget – som de har hatt i flere målinger de siste månedene – om mars-målingen hadde vært et valgresultat. Med et sterkere Høyre (26,3 %) og KrF (5,5 %) og et Frp (14,3 %) som står på stedet hvil siden forrige måling, er det de fire borgerlige partiene som får flertall (86 mandater).

 

Meningsmålingene viser med all tydelighet hvor jevnt det er mellom blokkene i norsk politikk. Fra måling til måling, fra måned til måned ser vi hvordan det skifter mellom borgerlig og rødgrønt flertall.

 

FAKTA OM MÅLINGEN:

Opinions meningsmåling for mars er basert på 954 intervjuer foretatt 7.–13. mars.

 

71 prosent har svart om partivalg ved stortingsvalg. Feilmarginen varierer fra 1–3 prosentpoeng, og er størst for de største partiene (endring fra februar i parentes):  

  • Ap 29,5 (- 3,9)
  • Høyre 26,3 (+ 3,0)
  • Frp 14,3 (+ 0,1)
  • KrF 5,5 (+ 1,1)
  • Sp 9,7 (0,0)
  • SV 5,4 (+ 1,3)
  • Venstre 3,8 (- 0,2)
  • R 1,5 (- 1,8)
  • MDG 2,2 (- 0,4)
  • Andre 1,9 (+ 0,8).

Legg igjen en kommentar

Hva er grunnen til at du besøker oss i dag?

Vi bruker informasjonskapsler på nettstedet vårt for å bedre brukeropplevelsen