fbpx

Stor frykt for egen økonomi, men enda mer for statens

Nesten fire av ti nordmenn er bekymret for sin personlige økonomi som følge av koronaepidemien. Enda flere, mer enn seks av ti, er bekymret for den norske økonomien.

I over en uke har Norsk koronamonitor fra Opinion spurt til sammen 3500 nordmenn om deres situasjon i koronaepidemien. Norsk koronamonitor viser hvordan nordmenn fra dag til dag vurderer sin personlige økonomi og den norske økonomien.

Dette gir også muligheter til å vurdere adferdsendringer, opplevelser og holdninger i den norske befolkning i lys av løpende tiltak og helt siden tiltakene startet.

36 prosent av alle nordmenn er nå bekymret for egen økonomi som følge av koronaepidemien. 43 prosent er ikke bekymret og 21 prosent svarer verken eller.

– Mer enn hver tredje nordmann er nå bekymret for egen økonomi. Bekymringstoppen så langt ble nådd i begynnelsen av uken som gikk. I dag er omtrent like mange bekymret som den dagen Norge stengte ned og til tross for tiltakspakker i mellomtiden, sier seniorrådgiver Ola Gaute Aas Askheim i Opinion.

Jo yngre man er, desto mer frykter mann egen økonomi. Blant de under 30 år er nå annenhver bekymret for egen økonomi.

Mer frykt for norsk økonomi

Mer enn seks av ti nordmenn er bekymret for den norske økonomien som følge av koronaepidemien. Norsk koronamonitor viser at 62 prosent av alle nordmenn er bekymret for norsk økonomi. Kun 17 prosent er ikke bekymret og 20 prosent svarer verken eller.

– Selv om svært mange frykter for sin personlige økonomi, er det åpenbart slik at nordmenn flest er enda mer bekymret for Norges økonomi og utfordringer nå. Dette skyldes både mange tiltakspakker og statens økte utgifter og manglende inntekter fremover, samt utviklingen i hele samfunnet, sier Askheim.

Også her er tendensen klar. Jo yngre man er, desto flere er bekymret for den norske økonomien som følge av koronaepidemien.

Utsikter for norsk økonomi

Mer enn åtte av ti nordmenn tror at den økonomiske situasjonen i Norge den neste måneden vil bli dårligere. Kun 6 prosent tror den blir bedre og 12 prosent uendret.

Norsk koronamonitor, viser daglig utvikling i befolkningens bekymringsnivå, knyttet til egen økonomi og norsk økonomi.

Om Norsk koronamonitor

Norsk koronamonitor vil offentliggjøre en rekke nye tall om hvordan nordmenn håndterer koronaviruset. 

Opinion har etablert norsk koronamonitor som kontinuerlig (opptil daglig) måler nordmenns holdninger, adferdsendringer og erfaringer, samt effekter av utbruddet.

Opinion vil også etablere et nasjonalt befolkningspanel for studier knyttet til konsekvenser og effekter av koronasituasjonen, i samarbeid med forskningsmiljøer, myndigheter, bedrifter, organisasjoner, media med flere. 

Ta gjerne kontakt med

Ola Gaute AskheimOla Gaute Aas Askheim på 922 34 056 eller olag@opinion.no 

Hva er grunnen til at du besøker oss i dag?

Vi bruker informasjonskapsler på nettstedet vårt for å bedre brukeropplevelsen