fbpx

Akseptabelt at påskeferien blir skadelidende

Det at nordmenns påskeferie blir skadelidende, er en akseptabel pris å betale for å begrense koronasmitte, mener nesten ni av ti nordmenn.

Norsk koronamonitor som gjennomføres av Opinion viser at nordmenn flest aksepterer at påskeferien «ryker» i år. 

En annerledes påske

Norsk koronamonitor har tidligere i uken offentliggjort tall som viser at ni av ti antar de blir hjemme i egen bolig i påsken i år.

– Selv om årets påske ikke blir stående igjen som et høydepunkt, fotoalbum fylles med bleke og desillusjonerte ansikter i sofaen og påskepynten langt ifra er som den skal, så har nordmenn falt til ro med at en skadelidende påske, tross alt, er en akseptabel pris å betale i dugnadens ånd, sier seniorrådgiver Ola Gaute Aas Askheim i Opinion AS.

Tror det har effekt

85 prosent sier at de tror at begrensninger på nordmenns påskeferie har effekt på å begrense koronasmitte.

– En forutsetning for at nasjonale tiltak skal ha effekt, er at folk flest etterlever tiltakene, og en forutsetning for at nordmenn gjør nettopp det, er at folk flest tror tiltakene har effekt, sier Askheim.

Grensen er ikke nådd

Flertallet er uenig i at påkjenningen på det norske folk er blitt for stor til at myndighetenes tiltak for å begrense koronasmitte kan forsvares. 59 prosent er uenig i dette, 24 prosent svarer verken eller, mens 17 prosent er enig i påstanden. Tilbøyeligheten til å være enig øker med alder.

Flertallet er også uenig i at retningslinjene myndigheter har innført for å begrense koronasmitte er for strenge. 74 prosent er uenig i dette, 10 prosent svarer verken eller, mens 16 prosent er enig.

Målingene ble gjort de siste fire dagene hvor 2385 nordmenn ble intervjuet.

Opinion har publisert ca. 25 artikler om ulike tema som opptar folk og som belyser koronasituasjonen for nordmenn. Nye artikler kommer løpende, se: Norsk koronamonitor.

Om Norsk koronamonitor

Norsk koronamonitor vil offentliggjøre en rekke nye tall om hvordan nordmenn håndterer koronasituasjonen.

Opinion har etablert Norsk koronamonitor som kontinuerlig (opptil daglig) måler nordmenns holdninger, adferdsendringer og erfaringer, samt effekter av utbruddet.

Opinion har også etablert et nasjonalt befolkningspanel for studier knyttet til konsekvenser og effekter av koronasituasjonen, i samarbeid med forskningsmiljøer, myndigheter, bedrifter, organisasjoner, media m.fl.

Ola Gaute AskheimOla Gaute Aas Askheim på 922 34 056 eller olag@opinion.no 

Nora Clausen på 984 03 047 eller nora@opinion.no

Hva er grunnen til at du besøker oss i dag?

Vi bruker informasjonskapsler på nettstedet vårt for å bedre brukeropplevelsen