fbpx

Færre frykter for egen økonomi

Stadig færre er bekymret for egen økonomi som følge av koronaepidemien.

I snart fire uker har Norsk koronamonitor fra Opinion spurt til sammen 15.000 nordmenn om deres situasjon i koronaepidemien. Norsk koronamonitor viser hvordan nordmenn fra dag til dag vurderer sin personlige økonomi og den norske økonomien. 

De siste dagene oppgir 27 prosent at de er bekymret for egen økonomi. Flertallet, 58 prosent, er ikke bekymret og 15 prosent svarer verken eller. Dette er laveste målinger gjort siden Norge stengte ned.

– Selv om mange er bekymret for egen økonomi, ser vi spesielt de siste dagene tegn til at bekymringene faller og er nå klart lavere enn før tiltakspakkene ble introdusert, sier seniorrådgiver Ola Gaute Aas Askheim i Opinion.

Bekymret for norsk økonomi

Annenhver nordmann er bekymret for den norske økonomien som følge av koronaepidemien.

– Omtrent dobbelt så mange nordmenn bekymrer seg for den norske økonomien, enn for sin personlige økonomi. At nordmenn aller mest frykter for norsk økonomi, har vært tilfelle samtlige dager helt siden Norge stengte ned, sier Askheim.

Utsikter for norsk økonomi

Nærmere seks av ti nordmenn tror nå at den økonomiske situasjonen i Norge den neste måneden vil bli dårligere. Kun 9 prosent tror den blir bedre og 33 prosent uendret.

– I de første to-tre ukene etter nedstegningen var det enda flere som trodde den økonomiske situasjonen i landet ble dårligere. Det virker derfor som om nordmenn nå opplever situasjonen litt bedre enn for kort tid siden, i det minste at det ikke i samme grad ytterligere forverrer seg, sier Askheim

Opinion har publisert ca. 25 artikler om ulike tema som opptar folk og som belyser koronasituasjonen for nordmenn. Nye artikler kommer løpende, se: Norsk koronamonitor.

Om Norsk koronamonitor

Norsk koronamonitor vil offentliggjøre en rekke nye tall om hvordan nordmenn håndterer koronasituasjonen.

Opinion har etablert Norsk koronamonitor som kontinuerlig (opptil daglig) måler nordmenns holdninger, adferdsendringer og erfaringer, samt effekter av utbruddet.

Opinion har også etablert et nasjonalt befolkningspanel for studier knyttet til konsekvenser og effekter av koronasituasjonen, i samarbeid med forskningsmiljøer, myndigheter, bedrifter, organisasjoner, media m.fl.

Ola Gaute AskheimOla Gaute Aas Askheim på 922 34 056 eller olag@opinion.no 

Nora Clausen på 984 03 047 eller nora@opinion.no

Hva er grunnen til at du besøker oss i dag?

Vi bruker informasjonskapsler på nettstedet vårt for å bedre brukeropplevelsen