fbpx

Hele Norge tar Norgesferie i sommer

Hele 86 prosent antar de tar sommerferien kun i Norge i år. Usle 3 prosent sier nei og 10 prosent sier vet ikke eller er usikre.

Norsk koronamonitor fra Opinion har intervjuet nordmenn om hvor de tror årets sommerferie havner og i hvilken grad de har avlyst eller endret fremtidige ferieplaner.

Lite skiller nordmenns ferieplaner

Kanskje har vi ikke så mye valg uansett nå hva gjelder ferie, men det er sjeldent så lite skiller nordmenns ferieplaner som akkurat nå. Det er i Norge sommerferien blir i år.

–  Det spiller lite rolle om du er ung eller gammel, rik eller fattig, for i år satser nordmenn flest uansett på Norge som sommerferiested, sier seniorrådgiver Ola Gaute Aas Askheim i Opinion.

Uansett om man er singel, i parforhold eller en stor familie, så er sommerferieplanene temmelig like. Det samme gjelder om man bor i Nord-Norge eller hovedstaden. Konklusjonen er at nærmere ni av ti uansett antar sommerferien blir et sted i Norge.

Avlyst ferieplaner

Allerede 13. mars, første dagen regjeringen besluttet å stenge Norge, oppga så mange som 68 prosent at de hadde avlyst eller utsatt fremtidige ferieplaner som følge av koronautbruddet, viser Norsk koronamonitor. Undersøkelsen har spurt til sammen 17.000 nordmenn om dette, med første måling samme dag som nedstengningen.

– Nordmenn var åpenbart tidlig ute med å endre ferieplaner på grunn av koronasituasjonen. Dette er således ikke noe som har oppstått utelukkende på grunn av nasjonale tiltak i ettertid og stengte grenser med karantenekrav, sier Askheim.

Norge en vinner

Mange hadde tenkt å ta sommerferien i Norge i år uansett, også før koronautbruddet. Reiselivsnæringen var tidig ute både før og tidlig i koronakrisen med å oppfordre nordmenn til å legge sommerferien i Norge.

– Allerede før koronakrisen kom, spådde mange at Norge ville bli en vinner i år som feriedestinasjon. Nå kommer i tillegg mange som kanskje litt ufrivillig legger ferien utelukkende til Norge, sier Askheim.

Opinion har publisert over 35 artikler om ulike tema som opptar folk og som belyser koronasituasjonen for nordmenn. Nye artikler kommer løpende, se: Norsk koronamonitor.

Om Norsk koronamonitor

Norsk koronamonitor vil offentliggjøre en rekke nye tall om hvordan nordmenn håndterer koronasituasjonen.

Opinion har etablert Norsk koronamonitor som kontinuerlig (opptil daglig) måler nordmenns holdninger, adferdsendringer og erfaringer, samt effekter av utbruddet.

Opinion har også etablert et nasjonalt befolkningspanel for studier knyttet til konsekvenser og effekter av koronasituasjonen, i samarbeid med forskningsmiljøer, myndigheter, bedrifter, organisasjoner, media m.fl.

Ta kontakt med:

Ola Gaute Aas Askheim på 922 34 056 eller olag@opinion.no

Ola Gaute AskheimOla Gaute Aas Askheim på 922 34 056 eller olag@opinion.no 

Nora Clausen på 984 03 047 eller nora@opinion.no

Hva er grunnen til at du besøker oss i dag?

Vi bruker informasjonskapsler på nettstedet vårt for å bedre brukeropplevelsen