fbpx

Nordmenn stadig mindre forkjølet

Antall husstander i Norge hvor noen er forkjølet eller det mistenkes smitte av koronaviruset er halvert sammenlignet med for fire uker siden.

Norsk koronamonitor fra Opinion har spurt over 7000 nordmenn om noen i husstanden er forkjølet og/eller det mistenkes at noen kan være smittet av koronaviruset.

I forrige uke oppga 17 prosent at man selv eller noen i husstanden er forkjølet og/eller mistenker at man selv eller noen i husstanden kan være smittet av koronaviruset. Dette er en halvering på fire uker.

– Den sosiale avstanden folk flest holder til hverandre, med vasking av hender og hjemmetilværelse, har satt spor. Stengte smittefabrikker som barnehager og arbeidsplasser, og mindre flyreiser og overfylte busser, har tydeligvis gjort nordmenn mindre forkjølet enn ellers, sier seniorrådgiver Ola Gaute Aas Askheim i Opinion.

Fire uker med fall

I uke 12 oppga 35 prosent forkjølelse i husstanden og/eller mistanke om smitte. I uke 13 falt det til 24 prosent, så til 22 prosent i uke 14 og 17 prosent i uke 15.

– Det at forkjølelse i den enkelte husstand, herunder mistanke rundt smitte er halvert på fire uker, er spesielt å være vitne til. Vi ser også at den koronafrykten vi så i starten, har roet seg noe ned. Tiden får vise hva som skjer etter hvert som samfunnet åpner opp, samtidig som pollensesongen starter, sier Askheim.

Opinion har publisert over 30 artikler om ulike tema som opptar folk og som belyser koronasituasjonen for nordmenn. Nye artikler kommer løpende, se: Norsk koronamonitor.

Om Norsk koronamonitor

Norsk koronamonitor vil offentliggjøre en rekke nye tall om hvordan nordmenn håndterer koronasituasjonen.

Opinion har etablert Norsk koronamonitor som kontinuerlig (opptil daglig) måler nordmenns holdninger, adferdsendringer og erfaringer, samt effekter av utbruddet.

Opinion har også etablert et nasjonalt befolkningspanel for studier knyttet til konsekvenser og effekter av koronasituasjonen, i samarbeid med forskningsmiljøer, myndigheter, bedrifter, organisasjoner, media m.fl.

Ola Gaute AskheimOla Gaute Aas Askheim på 922 34 056 eller olag@opinion.no 

Nora Clausen på 984 03 047 eller nora@opinion.no

Hva er grunnen til at du besøker oss i dag?

Vi bruker informasjonskapsler på nettstedet vårt for å bedre brukeropplevelsen