fbpx

Nordmenn støtter dagens koronaendringer fra regjeringen

64 prosent støtter dagens beslutning fra regjeringen om gradvis oppmykning samt videreføring av mange tiltak. 16 prosent er uenig og 20 prosent sier vet ikke. 

Norsk koronamonitor som gjennomføres av Opinion viser tydelig støtte til regjeringen samme kveld som myndighetene annonserte endringer av koronatiltakene. 

Solid tillitserklæring fra folk flest

Regjeringen presenterte endringer i koronatiltak i dag kl 16:00, hvor regjeringen besluttet å lette på enkelte tiltak, men også å opprettholde eller innføre tiltak som vil gjelde lenge frem i tid. Norsk koronamonitors måling startet rett etter dette, hvor cirka 600 nordmenn ble intervjuet samme kveld.

– Målingen i dag er igjen en enorm tillitserklæring fra det norske folk til myndighetene. Samtidig er nok mange glade for at det norske samfunnet gradvis åpnes opp, og trolig en del usikre, sier seniorrådgiver Ola Gaute Aas Askheim i Opinion AS.

Spontan, men reell tilbakemelding

Det har gått nesten fire uker siden regjeringen kom med de mest inngripende tiltakene vi har hatt i Norge i fredstid. I dag kom regjeringen med nye endringer av tiltak.

– Det sier seg selv at dagens måling, så kort tid etter ny og omfattende informasjon fra regjeringen, primært er en måling av spontane betraktninger, nordmenns magefølelse og uttrykker generell holdning til myndighetene for tiden, sier Askheim.

Norsk koronamonitor var også først ute i Norge med å måle nordmenns vurderinger av regjeringens beslutning 24. mars om å videreføre de strenge tiltakene for å begrense koronasmitte til over påske. Da oppga hele 90 prosent støtte til regjeringens beslutning samme dag.

– Både vi, media og forskningsmiljøer ble overrasket over den umiddelbare og oppsiktsvekkende tillitserklæring fra det norske folk samme dag regjeringen sist gjorde beslutning om å forlenge tiltak til over påske. I dagene etterpå ble tilliten bekreftet, tross svakt fall. Etter hvert ble tilliten også bekreftet av andre som foretar undersøkelser, sier Askheim.

Askheim understreker likevel at det er nødvendig å studere nordmenns støtte til regjeringens beslutning mer detaljert over tid og ikke minst rundt hvert enkelttiltak, før man kan konkludere på hvor sterk tilliten fra folk faktisk er og blir fremover.

Opinion har publisert mer enn 20 artikler om ulike tema som opptar folk og som belyser koronasituasjonen for nordmenn. Nye artikler kommer løpende, se: Norsk koronamonitor.

Om Norsk koronamonitor

Norsk koronamonitor vil offentliggjøre en rekke nye tall om hvordan nordmenn håndterer koronasituasjonen.

Opinion har etablert Norsk koronamonitor som kontinuerlig (opptil daglig) måler nordmenns holdninger, adferdsendringer og erfaringer, samt effekter av utbruddet.

Opinion har også etablert et nasjonalt befolkningspanel for studier knyttet til konsekvenser og effekter av koronasituasjonen, i samarbeid med forskningsmiljøer, myndigheter, bedrifter, organisasjoner, media m.fl.

Ola Gaute AskheimOla Gaute Aas Askheim på 922 34 056 eller olag@opinion.no 

Nora Clausen på 984 03 047 eller nora@opinion.no

Hva er grunnen til at du besøker oss i dag?

Vi bruker informasjonskapsler på nettstedet vårt for å bedre brukeropplevelsen