fbpx

Ny uke med hjemmekontor for Norge

Denne arbeidsuken startet også med hjemmekontor for svært mange. Et flertall er fortsatt hjemmeværende.

Norsk koronamonitor fra Opinion har spurt over 6000 nordmenn om de selv hovedsakelig er hjemmeværende, for eksempel har hjemmekontor, for tiden.

Nesten seks av ti, startet i går den nye arbeidsuken etter påske med hjemmekontor. Blant de som ikke var i arbeid, var antallet hjemmeværende enda høyere.

– Andel nordmenn som holder seg hjemme har vært ganske stabilt høy i perioden Norge har vært stengt ned. Mye tyder på at dette heller ikke vil være unormalt fremover i tid, sier seniorrådgiver Ola Gaute Aas Askheim i Opinion AS.

I Oslo er tilnærmet tre av fire innbyggere hjemme, noe som er på topp i landet.

Askheim viser til at det å ta med jobben hjem ikke er en aktuell problemstilling for enkelte yrker.

Andelen nordmenn med hjemmekontor øker med utdanningsnivå.

– Det er grunn til å tro at tjenesteytende sektor, utdanningssektor og kontorbaserte arbeidsplasser i større grad velger hjemmekontorløsning og at disse igjen preges av ansatte med høyere utdanning.

Omtrent annenhver som er i arbeid, sier også at de er blitt bedt om å holde seg hjemme fra jobb selv om de ikke er syke.

Opinion har publisert over 30 artikler om ulike tema som opptar folk og som belyser koronasituasjonen for nordmenn. Nye artikler kommer løpende, se: Norsk koronamonitor.

Om Norsk koronamonitor

Norsk koronamonitor vil offentliggjøre en rekke nye tall om hvordan nordmenn håndterer koronasituasjonen.

Opinion har etablert Norsk koronamonitor som kontinuerlig (opptil daglig) måler nordmenns holdninger, adferdsendringer og erfaringer, samt effekter av utbruddet.

Opinion har også etablert et nasjonalt befolkningspanel for studier knyttet til konsekvenser og effekter av koronasituasjonen, i samarbeid med forskningsmiljøer, myndigheter, bedrifter, organisasjoner, media m.fl.

Ola Gaute AskheimOla Gaute Aas Askheim på 922 34 056 eller olag@opinion.no 

Nora Clausen på 984 03 047 eller nora@opinion.no

Hva er grunnen til at du besøker oss i dag?

Vi bruker informasjonskapsler på nettstedet vårt for å bedre brukeropplevelsen