fbpx

Slik påvirkes Norge av koronakrisen

Helt siden Norge stengte ned har Norsk koronamonitor fra Opinion kontinuerlig målt hvordan koronakrisen påvirker nordmenns adferd, holdningen, tillit og effekter av utbruddet.

Norsk koronamonitor har intervjuet over 18.000 nordmenn om hvordan koronasituasjonen preger Norge. Opinion publiserer fortløpende resultater om ulike tema som opptar folk og som belyser koronasituasjonen for nordmenn.

Den siste uken sa for eksempel mange at de ikke vil sende barn tilbake til barnehage og skole når de åpner opp igjen. Kun seks av ti foreldre med barnehagebarn sier at de vil sende barna tilbake til barnehagen nå. Foreldre er mer klar for å sende barna tilbake på skolen.

Samtidig så vi at tilliten til helsevesenet øker. Tre av fire nordmenn har nå tillit til at de vil få god behandling av helsevesenet om de skulle bli smittet av koronaviruset. Tilliten har økte jevnt og trutt helt siden Norge stengte ned og har aldri vært høyere.

De snart seks ukene som har gått siden Norge stengte ned har også satt preg på nordmenns fysiske form. Nesten tre av ti nordmenn oppgir nå at de har fått dårligere form etter koronautbruddet. Blant de under 30 år gjelder det snart halvparten.

Med en måned igjen til 17. mai antar nå to av tre nordmenn at de i all hovedsak kommer til å feire nasjonaldagen i egen bolig. Et solid flertall tror også at begrensningene på 17. maifeiringen har effekt på å begrense smitte.

Opinion har publisert over 35 artikler om ulike tema. Nye artikler kommer løpende på Norsk koronamonitor.

Inviterer til samarbeid

Opinion har inngått samarbeidsavtaler og partnerskap med flere ledende offentlige og private virksomheter og organisasjoner, herunder også forskningsmiljøer, som bidrar inn med spørsmål og problemstillinger til Norsk koronamonitor og bruker resultatene aktivt. Vi vil gjerne invitere flere til samarbeid.

Befolkningspanel

Opinion har også etablert et nasjonalt befolkningspanel for undersøkelser rundt koronasituasjonen med cirka 7 500 panelister. Befolkningspanelet er egnet for både kvantitative og kvalitative studier (herunder ad hoc-studier, webundersøkelser, digitale fokusgrupper).

Trenger du mer kunnskap om konsekvensene av korona i Norge? Ta kontakt med:

Ola Gaute AskheimOla Gaute Aas Askheim på 922 34 056 eller olag@opinion.no 

Nora Clausen på 984 03 047 eller nora@opinion.no

John Lauring PedersenJohn L. Pedersen på 917 33 359 eller john@opinion.no

Hva er grunnen til at du besøker oss i dag?

Vi bruker informasjonskapsler på nettstedet vårt for å bedre brukeropplevelsen