fbpx

Tre av fire stoler på at de får god behandling ved koronasmitte

Tre av fire nordmenn har tillit til at de får tilstrekkelig behandling av helsevesenet om de skulle bli smittet av koronaviruset. Tilliten har aldri vært høyere.

Det viser Norsk koronamonitor fra Opinion som har spurt nordmenn om hvordan vi fra dag til dag vurderer tilliten til å bli behandlet dersom vi smittes. Totalt over 15.000 nordmenn er intervjuet i en periode på over en måned, og helt siden Norge stengte ned.

Økt tillit til helsevesenet

75 prosent har nå tillit til at de vil få tilstrekkelig behandling av helsevesenet om de skulle bli smittet av koronaviruset. 9 prosent har ikke tillit og 15 prosent svarer verken eller.

– Troen på å få behandling av helsevesenet ved koronasmittet har aldri vært høyere enn nå og har økte jevnt og trutt helt siden Norge stengte ned. Kun et knapt flertall hadde i begynnelsen tillit til å få tilstrekkelig behandling ved smitte, sier seniorrådgiver Ola Gaute Aas Askheim i Opinion.

Antall innlagte med påvist koronasmitte har stort sett falt så langt i april, viser tall fra Helsedirektoratet.

– Mange nordmenn har nok fryktet at helsevesenet skulle bli sprengt og at koronasituasjonen kom ute av kontroll. Myndighetene var jo tidlig ute med å begrunne tiltak nettopp for å sikre kapasitet hos helsevesenet. Mange helsearbeidere ble selv satt i karantene. Nå øker tilliten blant oss om at vi selv får behandling ved behov, sier Askheim

Det er små forskjeller på kjønn, alder og geografi.

Opinion har publisert nærmere 30 artikler om ulike tema som opptar folk og som belyser koronasituasjonen for nordmenn. Nye artikler kommer løpende, se: Norsk koronamonitor.

Om Norsk koronamonitor

Norsk koronamonitor vil offentliggjøre en rekke nye tall om hvordan nordmenn håndterer koronasituasjonen.

Opinion har etablert Norsk koronamonitor som kontinuerlig (opptil daglig) måler nordmenns holdninger, adferdsendringer og erfaringer, samt effekter av utbruddet.

Opinion har også etablert et nasjonalt befolkningspanel for studier knyttet til konsekvenser og effekter av koronasituasjonen, i samarbeid med forskningsmiljøer, myndigheter, bedrifter, organisasjoner, media m.fl.

Ola Gaute AskheimOla Gaute Aas Askheim på 922 34 056 eller olag@opinion.no 

Nora Clausen på 984 03 047 eller nora@opinion.no

Hva er grunnen til at du besøker oss i dag?

Vi bruker informasjonskapsler på nettstedet vårt for å bedre brukeropplevelsen