fbpx

Syv av ti foreldre tilfreds med barnas skolehverdag

I løpet av hele koronaperioden oppgir syv av ti foreldre at barna har hatt en akseptabel skolehverdag. Etter at skolene åpnet ble foreldre litt mer fornøyd, men ikke mye mer.

Norsk koronamonitor fra Opinion har spurt totalt ca 4.500 foreldre om de opplever at læringssituasjonen for barna er akseptabel for tiden, og har gjort dette gjennom hele koronaperioden. 

Den 12. mars besluttet myndighetene å stenge alle skolene i Norge. Siden da og frem til nå mener likevel et klart flertall av foreldre at de opplever barnas læringssituasjon som akseptabel for tiden (70 prosent). En av tre foreldre svarer med andre ord nei på dette (30 prosent).

– Det at nærmere syv av ti foreldre opplevde læringssituasjonen som akseptabel når skolene var stengte og barna var hjemme, må sies å være positive tall. At ikke læringssituasjonen ikke oppleves å ha økt mer etter at skolene åpnet, er ikke like positivt, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.

Etter at alle skolene åpnet igjen opp, sier nå 75 prosent av foreldrene at læringssituasjonen for barna er akseptabel for tiden. 25 prosent sier nei til dette.

Den 27. april ble skolene delvis gjenåpnet for 1.-4. trinn, og fra 11. mai gjenåpnet de resterende skolene for 5.-10. klasse, samt videregående skoler.

– Selv om skolene har gjenåpnet, og skolebarn, elever og foreldre stort sett er fornøyd med det, er ikke skolehverdagen på langt nær normal. Undervisningstilbudet er ulikt fra skole til skole og det vil trolig ta svært lang tid før opplæringstilbudet har funnet vante former, sier Clausen.

Utdanningsforbundet frykter at det heller ikke fra høsten vil bli gitt et fullgodt tilbud i hele landet. Også Barneombudet ba nylig regjeringen om å sette inn tiltak for å sikre at retten til utdanning blir fulgt opp og det gis et likeverdig tilbud for alle.

Opinion har publisert over 50 artikler om ulike tema som opptar folk og som belyser koronasituasjonen for nordmenn. Nye artikler kommer løpende, se: Norsk koronamonitor.
Om Norsk koronamonitor

Norsk koronamonitor offentliggjør fortløpende nye tall på hvordan nordmenn håndterer koronasituasjonen.

Opinion har etablert Norsk koronamonitor som kontinuerlig (opptil daglig) måler nordmenns holdninger, adferdsendringer og erfaringer, samt effekter av utbruddet.

Opinion har også etablert et nasjonalt befolkningspanel med 10.000 nordmenn for studier knyttet til konsekvenser og effekter av koronasituasjonen, i samarbeid med forskningsmiljøer, myndigheter, bedrifter, organisasjoner, media m. fl.

Ta kontakt med:

Nora Clausen på 984 03 047 eller nora@opinion.no

Ola Gaute Askheim

Ola Gaute Aas Askheim på 922 34 056 eller olag@opinion.no

Hva er grunnen til at du besøker oss i dag?

Vi bruker informasjonskapsler på nettstedet vårt for å bedre brukeropplevelsen