fbpx

Tja til munnbind i Norge

En av tre nordmenn er positive til at vi skal bruke munnbind i Norge (33 prosent). 37 prosent er negative, mens 31 prosent svarer verken eller.

Norsk koronamonitor som gjennomføres av Opinion har spurt 1.262 nordmenn om de er positiv eller negativ til at vi skal bruke munnbind i Norge.

– Grovt sett kan man si at Norge sier tja til munnbind og at folk fordeler seg ganske likt i tre grupper mellom å være positiv, nøytral og negativ, men hvor litt flere er negative, sier seniorrådgiver Ola Gaute Aas Askheim i Opinion AS.

Med unntak av de over 60 år, er det i alle aldersgrupper noe flere som er negative enn positive til at vi skal bruke munnbind i Norge. Blant de over 60 år svarer 36 prosent at de er positive, 28 prosent er negative og 36 prosent svarer verken eller.

Menn tenderer mot å være mer negativ enn positiv (40 mot 31 prosent), mens kvinner er like negativ som positiv (begge 34 prosent).

Munnbind på fly

Fra i dag må alle som skal reise med SAS bruke munnbind på flyet. Den nye retningslinjen betyr at du som passasjer må skaffe egen maske, hvis ikke slipper du ikke om bord.

Før helgen trakk Norwegian tilbake et lignende krav og avventer til europeiske luftfartsmyndigheter oppdaterer sine anbefalinger.

Ut fra dagens epidemiologiske situasjon anser Folkehelseinstituttet (FHI) at det ikke er faglig grunnlag for å anbefale generell bruk av munnbind eller ikke-medisinske ansiktsmasker i befolkningen.

Opinion har publisert over 50 artikler om ulike tema som opptar folk og som belyser koronasituasjonen for nordmenn. Nye artikler kommer løpende, se: Norsk koronamonitor.

Om Norsk koronamonitor

Norsk koronamonitor offentliggjør fortløpende nye tall på hvordan nordmenn håndterer koronasituasjonen.

Opinion har etablert Norsk koronamonitor som kontinuerlig (opptil daglig) måler nordmenns holdninger, adferdsendringer og erfaringer, samt effekter av utbruddet.

Opinion har også etablert et nasjonalt befolkningspanel med 10.000 nordmenn for studier knyttet til konsekvenser og effekter av koronasituasjonen, i samarbeid med forskningsmiljøer, myndigheter, bedrifter, organisasjoner, media m.fl.

Ta kontakt med:

Ola Gaute AskheimOla Gaute Aas Askheim på 922 34 056 eller olag@opinion.no 

Nora Clausen på 984 03 047 eller nora@opinion.no

Hva er grunnen til at du besøker oss i dag?

Vi bruker informasjonskapsler på nettstedet vårt for å bedre brukeropplevelsen