fbpx

Flere tror koronautbruddet blir langvarig

52 prosent av befolkningen tror at koronautbruddet i Norge vil vare i opptil et år til. 27 prosent tror lengre enn dette.

Norsk koronamonitor fra Opinion har spurt 14.000 nordmenn om hvor mye lengre man tror at koronautbruddet vil vare i Norge.

– Vi har hatt et koronastengt samfunn i snart et kvart år. I løpet av denne perioden forventer stadig flere at koronautbruddet vil vare lengre, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.

I begynnelsen av mars var det kun 26 prosent som trodde at koronautbruddet i Norge ville vare mer enn 9 måneder. Dette økte til 65 prosent i begynnelsen av mai.

Korona også neste år

Nå i juni tror 21 prosent av befolkningen at koronautbruddet vil vare i opptil et halvt år til. 52 prosent tror opptil et år til, 20 prosent opptil 2 år og 7 prosent lengre enn dette.

– Det er liten tvil om at stadig flere nordmenn belager seg på en langvarig koronasituasjon og at dette ikke blir mer kortvarig tross at Norge åpner mer opp, sier Clausen.

Hun sier at det er lite som skiller menn og kvinner rundt dette. Også alder, utdanningsnivå eller hvor man bor i landet påvirker i liten grad forventninger til varighet.

Opinion har publisert over 60 artikler om ulike tema som opptar folk og som belyser koronasituasjonen for nordmenn. Nye artikler kommer løpende, se: Norsk koronamonitor.

Om Norsk koronamonitor

Norsk koronamonitor offentliggjør fortløpende nye tall på hvordan nordmenn håndterer koronasituasjonen.

Opinion har etablert Norsk koronamonitor som kontinuerlig (opptil daglig) måler nordmenns holdninger, adferdsendringer og erfaringer, samt effekter av utbruddet.

Opinion har også etablert et nasjonalt befolkningspanel med over 10.000 nordmenn for studier knyttet til konsekvenser og effekter av koronasituasjonen, i samarbeid med forskningsmiljøer, myndigheter, bedrifter, organisasjoner, media m. fl.

Ta kontakt med:

Nora Clausen på 984 03 047 eller nora@opinion.no

Ola Gaute Askheim

Ola Gaute Aas Askheim på 922 34 056 eller olag@opinion.no

Hva er grunnen til at du besøker oss i dag?

Vi bruker informasjonskapsler på nettstedet vårt for å bedre brukeropplevelsen