fbpx

Mange forventer «drittsommer»

Tre av ti tror årets sommerferie blir dårligere sammenlignet med tidligere ferier. En av ti tror på en bedre sommerferie i år, mens halvparten ikke forventer forskjell.

Norsk koronamonitor fra Opinion har spurt 2.500 nordmenn om de tror årets sommerferie blir bedre, dårligere eller uendret sammenlignet med tidligere sommerferier.

11 prosent tror årets sommerferie blir bedre. Langt flere, 30 prosent, tror årets sommerferie blir dårligere. 49 prosent sier uendret, mens 10 prosent ikke vet.

– Normalt er vi nordmenn både optimistiske og forventningsfulle før sommerferien setter inn, men ikke i år. Langt flere tror årets sommerferie blir dårligere fremfor bedre, enn det vi er vant med, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.

Hun påpeker likevel at årets utgave av sommerferien ikke forventes å skille seg ut i verken positiv eller negativ retning for annenhver nordmann.

– Halve Norge forventer at årets sommerferie har samme kvaliteter som tidligere ferier tross alt. Men det er kun en av ti nordmenn som øyner håp om at årets ferie blir blant de bedre, og vi får alle håpe at de får rett, sier Clausen.

Oslo minst optimistisk

I Oslo forventer kun 5 prosent en bedre sommerferie i år sammenlignet med tidligere sommerferier, mens hele 38 prosent tror på en dårligere ferie. 46 prosent sier uendret og 11 prosent vet ikke.

I resten av landet er tallene slik:

  • Nord-Norge: 8 % bedre, 21 % dårligere, 58 % uendret og 12 % vet ikke
  • Midt-Norge: 11 % bedre, 32 % dårligere, 49 % uendret og 9 % vet ikke
  • Agder, Vestfold og Telemark: 13 % bedre, 33 % dårligere, 44 % uendret og 10 % vet ikke
  • Østlandet: 13 % bedre, 29 % dårligere, 50 % uendret og 8 % vet ikke
  • Vestlandet: 13 % bedre, 27 % dårligere, 48 % uendret og 12 % vet ikke
Korona preger ferieplanene

Norsk koronamonitor har tidligere vist at en av fire nordmenn helt eller delvis kommer til å droppe eller utsette sommerferien i år på grunn av koronautbruddet.

I tillegg frykter fire av ti nordmenn at også sommerferien deres til neste år – altså i 2021 – kan bli påvirket av koronasituasjonen.

Opinion har publisert over 60 artikler om ulike tema som opptar folk og som belyser koronasituasjonen for nordmenn. Nye artikler kommer løpende, se: Norsk koronamonitor.

Om Norsk koronamonitor

Norsk koronamonitor offentliggjør fortløpende nye tall på hvordan nordmenn håndterer koronasituasjonen.

Opinion har etablert Norsk koronamonitor som kontinuerlig (opptil daglig) måler nordmenns holdninger, adferdsendringer og erfaringer, samt effekter av utbruddet.

Opinion har også etablert et nasjonalt befolkningspanel med 10.000 nordmenn for studier knyttet til konsekvenser og effekter av koronasituasjonen, i samarbeid med forskningsmiljøer, myndigheter, bedrifter, organisasjoner, media m. fl.

Ta kontakt med:

Nora Clausen på 984 03 047 eller nora@opinion.no

Ola Gaute Askheim

Ola Gaute Aas Askheim på 922 34 056 eller olag@opinion.no

Hva er grunnen til at du besøker oss i dag?

Vi bruker informasjonskapsler på nettstedet vårt for å bedre brukeropplevelsen