fbpx

Markant færre tror på boligprisfall

28 prosent av befolkningen tror at boligprisene vil falle den kommende måneden. 18 prosent tror på økning, mens hele 41 prosent tror prisene forblir uendret. Resten vet ikke.

Norsk koronamonitor fra Opinion har spurt 8.500 nordmenn om deres forventninger til boligprisene fremover.

Nå tror kun 28 prosent på fall i boligprisene. Dette er kraftig nedgang fra tidligere målinger hvor hele 53 prosent trodde det samme i mai og 59 prosent i april. 18 prosent tror på økning, som er opp fra 7 prosent i mai og fra 4 prosent i april.

– Nordmenn har på kort tid markant endret oppfatning på utviklingen i boligmarkedet. Fra å være svært pessimistisk på prisutviklingen, er folk flest nå av den oppfatning av at prisene forblir uendret, hvor snart nesten like mange tror på økning som på fall fremover, sier seniorrådgiver Ola Gaute Aas Askheim i Opinion.

Norsk koronamonitors målinger ble gjennomført frem til i går. I morgen, onsdag 4. juni, fremlegger Eiendom Norge sin landsomfattende boligprisstatistikk for mai. 

Overraskende prisøkning sist

Da Eiendom Norge for en måned siden la frem sin boligprisstatistikk for april, steg prisene med 0,5 prosent. Tallene overrasket de fleste. Sesongjustert falt likevel prisene med 0,2 prosent i Norge, og 1 prosent i Oslo.

– Det er trolig flere grunner til at nordmenn i langt mindre grad forventer prisfall. Norges Bank har satt styringsrenten til historiske null prosent, den generelle troen på norsk økonomi er nå langt bedre, ledigheten faller og forrige prisstatistikk steg overraskende, sier Askheim.

Opinion har publisert over 60 artikler om ulike tema som opptar folk og som belyser koronasituasjonen for nordmenn. Nye artikler kommer løpende, se: Norsk koronamonitor.

Om Norsk koronamonitor

Norsk koronamonitor offentliggjør fortløpende nye tall på hvordan nordmenn håndterer koronasituasjonen.

Opinion har etablert Norsk koronamonitor som kontinuerlig (opptil daglig) måler nordmenns holdninger, adferdsendringer og erfaringer, samt effekter av utbruddet.

Opinion har også etablert et nasjonalt befolkningspanel med 10.000 nordmenn for studier knyttet til konsekvenser og effekter av koronasituasjonen, i samarbeid med forskningsmiljøer, myndigheter, bedrifter, organisasjoner, media m. fl.

Ta kontakt med:

Nora Clausen på 984 03 047 eller nora@opinion.no

Ola Gaute Askheim

Ola Gaute Aas Askheim på 922 34 056 eller olag@opinion.no

Hva er grunnen til at du besøker oss i dag?

Vi bruker informasjonskapsler på nettstedet vårt for å bedre brukeropplevelsen