fbpx

Nesten tre av fire mot å åpne svenskegrensen

Nesten tre av fire nordmenn synes ikke at regjeringen bør åpne opp for fritidsreiser til Sverige før sommeren. Kun en av ti nordmenn vil benytte seg av muligheten til å reise til Danmark.

Norsk koronamonitor fra Opinion har de siste dagene spurt 1.200 nordmenn om de synes regjeringen bør åpne opp for fritidsreiser til Sverige før sommeren. I tillegg er det spurt om nordmenn kommer til å benytte seg av muligheten til å ta fritidsreiser til Danmark i sommer.

På spørsmål om man synes regjeringen bør åpne opp for fritidsreiser til Sverige før sommeren, svarer 73 prosent nei, 15 prosent ja og 12 prosent vet ikke.

– At nesten tre av fire nordmenn er imot fri turistflyt over svenskegrensen i sommer har trolig sammenheng med vårt inntrykk av Sveriges håndtering av koronasituasjonen. Det frister lite med å besøke et land med nærmest fri flyt av virus, sier seniorrådgiver Ola Gaute Aas Askheim i Opinion.

Fritidsreiser til Danmark

Kun en av ti nordmenn sier ja til at de kommer til å benytte seg av mulighetene til å reise til Danmark i sommer.

Regjeringen åpner opp for fritidsreiser til Danmark fra og med 15. juni. På spørsmål om man kommer til å benytte seg av denne muligheten i sommer, svarer 11 prosent ja, 72 prosent nei og 17 prosent vet ikke.

– Folk flest vurderer ikke Danmarkstur. Det er ikke like «Dejlig å være norsk i Danmark”» som tidligere år. Man kan bli koronatestet ved innreise, ikke lov å overnatte i København, krav til minst seks overnattinger, nattelivet er stengt og Legoland må forhåndsbestilles og har begrensninger, sier Askheim.

Han tror alt dette avtar Danmarks gravitasjonskraft på oss nordmenn i år, og at det er begrenset hvor eksotisk Danmark er, særlig om det er sol og strandliv som er målet.

Opinion har publisert over 60 artikler om ulike tema som opptar folk og som belyser koronasituasjonen for nordmenn. Nye artikler kommer løpende, se: Norsk koronamonitor.

Om Norsk koronamonitor

Norsk koronamonitor offentliggjør fortløpende nye tall på hvordan nordmenn håndterer koronasituasjonen.

Opinion har etablert Norsk koronamonitor som kontinuerlig (opptil daglig) måler nordmenns holdninger, adferdsendringer og erfaringer, samt effekter av utbruddet.

Opinion har også etablert et nasjonalt befolkningspanel med over 10.000 nordmenn for studier knyttet til konsekvenser og effekter av koronasituasjonen, i samarbeid med forskningsmiljøer, myndigheter, bedrifter, organisasjoner, media m. fl.

Ta kontakt med:

Nora Clausen på 984 03 047 eller nora@opinion.no

Ola Gaute Askheim

Ola Gaute Aas Askheim på 922 34 056 eller olag@opinion.no

Hva er grunnen til at du besøker oss i dag?

Vi bruker informasjonskapsler på nettstedet vårt for å bedre brukeropplevelsen