fbpx

Stadig flere dropper årets sommerferie

Nå sier hele fire av ti nordmenn at de dropper eller utsetter sommerferien i år på grunn av koronautbruddet. Dette er langt flere enn i mai.

Norsk koronamonitor fra Opinion har spurt over 5.700 nordmenn om de helt eller delvis kommer til å droppe eller utsette sommerferien i år på grunn av koronautbruddet.

Hele 41 prosent sier nå at de kommer til å droppe eller utsette sommerferien i år på grunn av koronautbruddet. 40 prosent sier nei og 19 prosent svarer vet ikke/ikke relevant.

Dette er en kraftig økning fra slutten av mai. Da sa henholdsvis 26 prosent ja, 54 prosent nei og 20 prosent vet ikke, til det samme.

– Antallet som utsetter eller dropper årets sommerferie øker voldsomt. Nå er det faktisk flere som dropper eller utsetter enn som skal gjennomføre normal sommerferie, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.

I tillegg oppgir en av fem at de ennå ikke vet hva de gjør eller som uansett hadde andre planer. Det blir interessant å se hva også de faller ned på til slutt, sier Clausen.

– Mange har nok fått for kort tid på å planlegge årets sommerferie og avventet retningslinjer. Selv om det er mange feriemuligheter i Norge, så er det fortsatt regler for avstand, smitteverntiltak og begrensinger på hva man kan gjøre, og alt dette spiller nok inn, sier Clausen.

Hun tror i tillegg at mange frykter at det vil bli dyrt og stressende dersom en hel nasjon prøver å finne samme ferieopplegg i siste liten. Dette kan bety at norsk reiselivsnæring og turistnæringen ikke får den oppturen mange håpet på i år.

– Vi må også huske at vi nordmenn langt på vei ble hjemme i påsken og på 17. mai og at sommerferien således blir en forlengelse av det unntaksåret vi er i, sier Clausen.

Opinion har publisert over 60 artikler om ulike tema som opptar folk og som belyser koronasituasjonen for nordmenn. Nye artikler kommer løpende, se: Norsk koronamonitor.

Om Norsk koronamonitor

Norsk koronamonitor offentliggjør fortløpende nye tall på hvordan nordmenn håndterer koronasituasjonen.

Opinion har etablert Norsk koronamonitor som kontinuerlig (opptil daglig) måler nordmenns holdninger, adferdsendringer og erfaringer, samt effekter av utbruddet.

Opinion har også etablert et nasjonalt befolkningspanel med over 12.000 nordmenn for studier knyttet til konsekvenser og effekter av koronasituasjonen, i samarbeid med forskningsmiljøer, myndigheter, bedrifter, organisasjoner, media m. fl.

Ta kontakt med:

Nora Clausen på 984 03 047 eller nora@opinion.no

Ola Gaute Askheim

Ola Gaute Aas Askheim på 922 34 056 eller olag@opinion.no

Hva er grunnen til at du besøker oss i dag?

Vi bruker informasjonskapsler på nettstedet vårt for å bedre brukeropplevelsen