fbpx

Tre av fire vil ikke åpne Norge for turister

Kun 15 prosent synes at det nå bør åpnes opp for at flere utenlandske turister skal kunne besøke Norge. Hele 75 prosent sier nei.

Norsk koronamonitor fra Opinion har i helgen spurt over 1.000 nordmenn om de synes at det nå bør åpnes opp for at flere utenlandske turister skal kunne besøke Norge. Målingen er foretatt etter at regjeringen før helgen åpnet opp for dette.

Kun 15 prosent sier ja til at de synes at det nå bør åpnes opp for at flere utenlandske turister skal kunne besøke Norge. Hele tre av fire nordmenn sier nei til dette (75 %). 10 prosent vet ikke.

– Nordmenn er svært skeptiske til å åpne grensene for utenlandske turister nå. Dette handler selvsagt ikke om å ikke ønske det norske reiselivet god bedring. Ei heller mangel på gjestfrihet. Dette er nok et klart utrykk for bekymring for smittesituasjonen, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.

Forrige torsdag varslet regjeringen at det tas sikte på å tillate innreise for personer som er bosatt i Schengen- og EØS-området fra 15. juli – dersom smittesituasjonen tilsier det.

Fra samme tidspunkt fjernes kravet om innreisekarantene for land og regioner med en tilfredsstillende smittesituasjon.

Kvinner mest skeptiske

Det er en betydelig forskjell på menn og kvinner når det kommer til vilje til å åpne grensene for utenlandske turister. Mens 21 prosent av menn synes at det nå bør åpnes opp for flere turister til Norge, mener kun 9 prosent av kvinnene det samme.

– Kvinner er klart mer skeptiske til å åpne grensene for utenlandske turister nå. Ellers er det lite som skiller nordmenn i å ønske utlandet velkommen til Norge i sommer, sier Clausen.

Likevel er innbyggerne i Oslo, Midt-Norge og Nord-Norge litt mer positive til å åpne opp grensene for turister til Norge.

Opinion har publisert over 70 artikler om ulike tema som opptar folk og som belyser koronasituasjonen for nordmenn. Nye artikler kommer løpende, se: Norsk koronamonitor.

Om Norsk koronamonitor

Norsk koronamonitor offentliggjør fortløpende nye tall på hvordan nordmenn håndterer koronasituasjonen.

Opinion har etablert Norsk koronamonitor som kontinuerlig (opptil daglig) måler nordmenns holdninger, adferdsendringer og erfaringer, samt effekter av utbruddet.

Opinion har også etablert et nasjonalt befolkningspanel med over 12.000 nordmenn for studier knyttet til konsekvenser og effekter av koronasituasjonen, i samarbeid med forskningsmiljøer, myndigheter, bedrifter, organisasjoner, media m. fl.

Ta kontakt med:

Nora Clausen på 984 03 047 eller nora@opinion.no

Ola Gaute Askheim

Ola Gaute Aas Askheim på 922 34 056 eller olag@opinion.no

Hva er grunnen til at du besøker oss i dag?

Vi bruker informasjonskapsler på nettstedet vårt for å bedre brukeropplevelsen