fbpx

Nå tror flere på økte boligpriser

For første gang under koronakrisen, er det nå flere som tror på økte boligpriser enn på fall.

Norsk koronamonitor fra Opinion har spurt 10.500 nordmenn om deres forventninger til boligprisene fremover.

Nå tror 23 prosent av befolkningen at boligprisene vil øke den kommende måneden. 19 prosent tror på fall, mens 45 prosent tror prisene forblir uendret. Resten vet ikke.

– For første gang under korona er det nå flere som forventer økning enn fall i boligprisene. Vi merker et radikalt stemningsskifte sammenlignet med de første månedene med koronakrise, sier seniorrådgiver Ola Gaute Aas Askheim i Opinion.

Ingen boligkrise i koronakrisen

Ser man på gjennomsnittet for de tre første månedene med korona (mars, april og mai), oppga henholdsvis kun 8 prosent at boligprisene ville øke, hele 51 prosent sa falle og 26 prosent trodde de ville forbli uendret. Resten svarte vet ikke.

– Nordmenn var lenge pessimistiske på prisutviklingen i boligmarkedet. Men nå har Norges Bank kuttet renten til historisk lave nivåer, boligstatistikken har overrasket positivt og frykten for jobben er betydelig redusert, sier Askheim.

Askheim tror at mangel på muligheten til å reise til utlandet i sommer og kanskje i lang tid fremover, gjør at flere tenker at penger brukes best i Norge. Langsiktige investeringer i egen bolig er både lønnsomt og noe som betyr mer etter måneder med hjemmetilværelse.

Fredag 3. juli fremlegger Eiendom Norge sin landsomfattende boligprisstatistikk for juni. 

Opinion har publisert 80 artikler om ulike tema som opptar folk og som belyser koronasituasjonen for nordmenn. Nye artikler kommer løpende, se: Norsk koronamonitor.

Om Norsk koronamonitor

Norsk koronamonitor offentliggjør fortløpende nye tall på hvordan nordmenn håndterer koronasituasjonen.

Opinion har etablert Norsk koronamonitor som kontinuerlig (opptil daglig) måler nordmenns holdninger, adferdsendringer og erfaringer, samt effekter av utbruddet.

Opinion har også etablert et nasjonalt befolkningspanel med 10.000 nordmenn for studier knyttet til konsekvenser og effekter av koronasituasjonen, i samarbeid med forskningsmiljøer, myndigheter, bedrifter, organisasjoner, media m.fl.

Ta kontakt med:

Ola Gaute AskheimOla Gaute Aas Askheim på 922 34 056 eller olag@opinion.no 

Nora Clausen på 984 03 047 eller nora@opinion.no

Hva er grunnen til at du besøker oss i dag?

Vi bruker informasjonskapsler på nettstedet vårt for å bedre brukeropplevelsen