fbpx

Ni av ti blir i Norge

Uken etter at myndighetene varslet om åpningen av grensene til Europa i sommer, sier ni av ti nordmenn at sommerferien kun blir i Norge i år.

Norsk koronamonitor fra Opinion har spurt 9.500 nordmenn om de antar at sommerferien kun blir i Norge i år. I tillegg er 50.000 spurt om de tror antall nye tilfeller av koronasmittede i Norge vil øke, reduseres eller forbli uendret.

Denne uken oppgir 88 prosent at de antar at sommerferien kun blir i Norge i år. Frem til pressekonferansen fredag i forrige uke sa 85 prosent det samme.

– Mye tyder på at nordmenn i bare enda større grad slår seg til ro med norgesferie etter at myndighetene varslet åpning av grenser. Andelen som kun velger Norge har heller økt etter grenseåpningen, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.

Tallene har lenge vært svært stabile og myndighetenes beslutning om å åpne grensene ser i liten grad ut til å endre på nordmenns ferieplaner.

– Nordmenn ønsker ikke å utsette seg selv for koronaviruset eller å bidra til økt risiko for import og spredning av smitte, sier Clausen.

Flere siste uke forventer mer smitte

Nordmenns forventninger til økning av koronasmitte spratt opp med 7 prosentpoeng etter at myndighetene for en uke siden varslet åpning av grensene.

Nå tror hele 62 prosent at antall nye tilfeller av koronasmittede i Norge vil øke. 16 prosent tror på reduksjon, mens 22 prosent tror situasjonen forblir uendret. Frem til for en uke siden, forventet 55 prosent økning.

– Flere enn seks av ti nordmenn forventer økt smitte. På det laveste i mai oppga fire av ti det samme. Vi må tilbake til mars for å finne tall på månedsbasis som er høyere enn juli så langt, sier Clausen.

Opinion har publisert over 90 artikler om ulike tema som opptar folk og som belyser koronasituasjonen for nordmenn. Nye artikler kommer løpende, se: Norsk koronamonitor.

Om Norsk koronamonitor

Norsk koronamonitor offentliggjør fortløpende nye tall på hvordan nordmenn håndterer koronasituasjonen.

Opinion har etablert Norsk koronamonitor som kontinuerlig (opptil daglig) måler nordmenns holdninger, adferdsendringer og erfaringer, samt effekter av utbruddet.

Opinion har også etablert et nasjonalt befolkningspanel med over 12.000 nordmenn for studier knyttet til konsekvenser og effekter av koronasituasjonen, i samarbeid med forskningsmiljøer, myndigheter, bedrifter, organisasjoner, media m. fl.

Ta kontakt med:

Nora Clausen på 984 03 047 eller nora@opinion.no

Ola Gaute Askheim

Ola Gaute Aas Askheim på 922 34 056 eller olag@opinion.no

Hva er grunnen til at du besøker oss i dag?

Vi bruker informasjonskapsler på nettstedet vårt for å bedre brukeropplevelsen