fbpx

Økt respekt for helsevesenet

Hele syv av ti nordmenn har fått mer respekt for ansatte i helsevesenet på grunn av koronasituasjonen.

Norsk koronamonitor fra Opinion har spurt 2.172 nordmenn om de har fått mer respekt for ansatte i helsevesenet på grunn av koronasituasjonen.

Syv av ti nordmenn (68 %) sier de har fått mer respekt for ansatte i helsevesenet. 26 prosent svarer nei og resten vet ikke.

– Det er mange som har gjort en viktig innsats under koronaepidemien. Ansatte i helsevesenet har åpenbart fått mer respekt blant nordmenn på grunn av dette, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.

Mest respekt blant yngre

Kvinner sier i større grad at de har fått mer respekt, hvor 71 prosent av kvinner og 64 prosent av menn oppgir dette.

De under 30 år sier i størst grad at de har fått mer respekt for ansatte i helsevesenet (73 %). Deretter følger de over 60 år (69 %).

I følge SSB arbeider de fleste som har helsefaglig utdanninger som helsepersonell. Helse- og sosialtjenester er den klart største næringen i Norge, hvor hele en av fem arbeidstakere jobber. Ingen andre land har flere ansatte i helsevesenet per innbygger enn i Norge.

Tre av fire tillit til behandling

Igjennom hele koronaepidemien sier i gjennomsnitt 73 prosent at de har tillit til at de vil få tilstrekkelig behandling av helsevesenet om de skulle bli smittet av koronaviruset. Kun 11 prosent er uenig i dette, mens 16 prosent svarer verken eller.

– Tilliten til å få behandling var høyest i mai, men er for tiden noe høyere enn for gjennomsnittet under hele koronaepidemien, sier Clausen.

Totalt 36.631 nordmenn er spurt om dette gjennom koronaepidemien.

(Foto: Per-Christian Johansen, Universitetssykehuset Nord-Norge)

Opinion har publisert over 80 artikler om ulike tema som opptar folk og som belyser koronasituasjonen for nordmenn. Nye artikler kommer løpende, se: Norsk koronamonitor.

Om Norsk koronamonitor

Norsk koronamonitor offentliggjør fortløpende nye tall på hvordan nordmenn håndterer koronasituasjonen.

Opinion har etablert Norsk koronamonitor som kontinuerlig (opptil daglig) måler nordmenns holdninger, adferdsendringer og erfaringer, samt effekter av utbruddet.

Opinion har også etablert et nasjonalt befolkningspanel med over 12.000 nordmenn for studier knyttet til konsekvenser og effekter av koronasituasjonen, i samarbeid med forskningsmiljøer, myndigheter, bedrifter, organisasjoner, media m. fl.

Ta kontakt med:

Nora Clausen på 984 03 047 eller nora@opinion.no

Ola Gaute Askheim

Ola Gaute Aas Askheim på 922 34 056 eller olag@opinion.no

Hva er grunnen til at du besøker oss i dag?

Vi bruker informasjonskapsler på nettstedet vårt for å bedre brukeropplevelsen