fbpx

Slik blir sommerferien i koronatiden

Koronatider hej hej: Stadig flere nordmenn utsetter eller dropper sommerferien i år. Mange tror det blir en dårligere sommerferie enn normalt.

Med sommerferien for døren er det i år kun Norgesferie som gjelder for de aller fleste. Samtidig er det få som tror at årets ferie blir blant de bedre. Langt flere tror at årets sommerferie blir dårligere enn vi er vant med. Samtidig øker antallet som utsetter eller dropper årets sommerferie voldsomt. Det er faktisk flere som dropper eller utsetter enn som skal gjennomføre normal sommerferie i år.

Det viser Norsk koronamonitor som har intervjuet over 45.000 nordmenn om hvordan koronasituasjonen preger Norge. Opinion publiserer fortløpende resultater om hvordan koronakrisen påvirker nordmenns adferd, holdningen, tillit og effekter av utbruddet.

Turister nei takk

For tiden er nordmenn også svært skeptiske til å åpne grensene for utenlandske turister. Kun 15 prosent sier ja til at flere utenlandske turister skal kunne besøke Norge, mens hele tre av fire nordmenn sier nei til dette.

– Dette er nok et klart utrykk for bekymring for smittesituasjonen, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion, som er prosjektleder for Norsk koronamonitor.

Tilliten stuper

Åtte av ti nordmenn tror at åpningen av samfunnet vil føre til økt koronasmitte i Norge.

Vi har også svært lav tillit til hverandre. Kun en av fire har nå tillit til at folk flest i Norge følger råd og retningslinjer for å unngå smitte.

Blir langvarig

Mange nordmenn stålsetter seg for at koronaepidemien blir langvarig. Et klart flertall i befolkningen tror at antall nye tilfeller av koronasmittede i Norge vil øke fremover. Hele syv av ti tror vi får en smittetopp i løpet av høsten og nesten fire av ti forventer at Norge vil stenge ned igjen i år.

Det er ikke bare nå i sommerferien at folk flest unngår utlandet. Utenlandsreiser ser ut til å bli mer unntak fremfor det normale for nordmenn i hele 2020.

Kun en av fem nordmenn kommer til å reise til utlandet i løpet av året.

Men en ting er sikkert, Norge savner mer menneskelig kontakt.

Opinion har publisert over 80 artikler om ulike tema som opptar folk og som belyser koronasituasjonen for nordmenn. Nye artikler kommer løpende på Norsk koronamonitor.

Trenger du mer kunnskap om konsekvensene av korona i Norge? Ta kontakt med:

Nora Clausen på 984 03 047 eller nora@opinion.no

Ola Gaute AskheimOla Gaute Aas Askheim på 922 34 056 eller olag@opinion.no 

John Lauring PedersenJohn L. Pedersen på 917 33 359 eller john@opinion.no

Hva er grunnen til at du besøker oss i dag?

Vi bruker informasjonskapsler på nettstedet vårt for å bedre brukeropplevelsen