fbpx

Breddefotball kan vente

Flest støtter beslutningen om å vente med å gjenåpne breddefotballen.

Norsk koronamonitor fra Opinion har spurt 1.490 nordmenn om de synes det er en riktig beslutning å vente med å gjenåpne breddefotballen.

Nesten annenhver nordmann (45 %) svarer ja på om de synes at det er en riktig beslutning å vente med å gjenåpne breddefotballen. Resten fordeler seg omtrent likt mellom å si nei (28 %) eller er usikre/vet ikke (27 %).

– Det å ikke åpne for breddefotball er blitt møtt med høylytte protester. Likefullt er det klart flere som støtter beslutningen enn som ikke gjør det, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.

Regjeringen varslet 7. august at de utsetter å åpne for flere enn 200 personer på arrangementer, eller kamper og cuper i breddeidretten for voksne.

Mer pipekonsert fra 50-åringene

I alle aldre er det overvekt i favør av å utsette gjenåpningen. De under 30 år er i størst grad enige i å vente, hvor flertallet mener dette (51 %). De som i minst grad støtter beslutningen er i 50-årene hvor 39 prosent sier ja og nesten like mange nei (36 %).

Landsdelene som i størst grad støtter beslutningen om å vente med å gjenåpne breddefotballen (andel som sier ja fratrukket nei) er Nord-Norge, fulgt av Agder, Vestfold og Telemark. Støtten til å vente med gjenåpning er lavest i Oslo, fulgt av Vestlandet.

Opinion har publisert over 100 artikler om ulike tema som opptar folk og som belyser koronasituasjonen for nordmenn. Nye artikler kommer løpende, se: Norsk koronamonitor.

Om Norsk koronamonitor

Norsk koronamonitor offentliggjør fortløpende nye tall på hvordan nordmenn håndterer koronasituasjonen.

Opinion har etablert Norsk koronamonitor som kontinuerlig (opptil daglig) måler nordmenns holdninger, adferdsendringer og erfaringer, samt effekter av utbruddet.

Opinion har også etablert et nasjonalt befolkningspanel med over 14.000 nordmenn for studier knyttet til konsekvenser og effekter av koronasituasjonen, i samarbeid med forskningsmiljøer, myndigheter, bedrifter, organisasjoner, media m. fl.

Ta kontakt med:

Nora Clausen på 984 03 047 eller nora@opinion.no

Ola Gaute AskheimOla Gaute Aas Askheim på 922 34 056 eller olag@opinion.no

Hva er grunnen til at du besøker oss i dag?

Vi bruker informasjonskapsler på nettstedet vårt for å bedre brukeropplevelsen