fbpx

Halve Norge har kjøpt munnbind

Annenhver nordmann har kjøpt munnbind. Nesten like mange har prøvd det.

Norsk koronamonitor fra Opinion har spurt 1.490 nordmenn om de har kjøpt munnbind i løpet av koronaepidemien. I tillegg er det spurt om de har prøvd eller brukt munnbind, samt om det bør gis gratis munnbind til folk med dårlig råd.

Annenhver nordmann (51 %) har kjøpt munnbind i løpet av koronaepidemien.

Kvinner har kjøpt munnbind i større grad enn menn, hvor henholdsvis seks av ti kvinner (58 %) sier ja til dette mot omtrent fire av ti menn (44 %).

– Uansett alder og geografi er det nå vanlig å ha munnbind i norske hus og vesker, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.

Det er små geografiske forskjeller bortsett fra i Oslo hvor hele to av tre har gått til innkjøp av munnbind (65 %).

Myndighetene varslet i midten av august at det anbefales bruk av munnbind på fulle busser og tog i Oslo og indre Østfold. Anbefalingen gjelder foreløpig kun i august.

Brukt munnbind

Omtrent fire av ti nordmenn har prøvd eller brukt munnbind i løpet av koronaepidemien (44 %)

– Det har nok vært en ny og ganske fremmed opplevelse å bruke munnbind for de fleste, også for helseministeren som innså feil bruk. Likevel kan vi nå konkludere med at en betydelig del av Norge har fått prøvd seg, sier Clausen.

Bør bli gratis

Hele åtte av ti nordmenn (78 %) synes at regjeringen skal gi gratis munnbind til folk med dårlig råd.

I alle aldre er det et solid flertall som mener dette, fra 76 prosent blant de under 30 år til 82 prosent blant de over 60 år. De som står utenfor arbeidslivet mener dette i noe større grad.

Opinion har publisert over 100 artikler om ulike tema som opptar folk og som belyser koronasituasjonen for nordmenn. Nye artikler kommer løpende, se: Norsk koronamonitor.

Om Norsk koronamonitor

Norsk koronamonitor offentliggjør fortløpende nye tall på hvordan nordmenn håndterer koronasituasjonen.

Opinion har etablert Norsk koronamonitor som kontinuerlig (opptil daglig) måler nordmenns holdninger, adferdsendringer og erfaringer, samt effekter av utbruddet.

Opinion har også etablert et nasjonalt befolkningspanel med over 14.000 nordmenn for studier knyttet til konsekvenser og effekter av koronasituasjonen, i samarbeid med forskningsmiljøer, myndigheter, bedrifter, organisasjoner, media m. fl.

Ta kontakt med:

Nora Clausen på 984 03 047 eller nora@opinion.no

Ola Gaute AskheimOla Gaute Aas Askheim på 922 34 056 eller olag@opinion.no

Hva er grunnen til at du besøker oss i dag?

Vi bruker informasjonskapsler på nettstedet vårt for å bedre brukeropplevelsen