fbpx

Ikke mer utlandet i år

Kun syv prosent kommer til å reise til utlandet før utgangen av året 2020.

Norsk koronamonitor fra Opinion har spurt 7.000 nordmenn om de kommer til å reise til utlandet før utgangen av året 2020.

I forrige uke omgjorde myndighetene grønne land til gule og anbefalte nordmenn å bli i Norge.

– Regjeringens beslutning om å farge grønne land gule har ikke hatt stor påvirkning på nordmenns utenlandsplaner. Nordmenn dropper utlandet uansett, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.

Målingene som er gjort både dagen før og etter regjeringen presenterte nye reiseråd, er omtrent identiske.

Kun 7 prosent sier at de kommer til å reise til utlandet før utgangen av året 2020. Et klart flertall på 83 prosent sier nei. 10 prosent vet ikke ennå.

– Selv om mange har både ferie til gode og en arbeidshverdag som normalt medfører reiser, virker konklusjonen klar: Både jobb- og feriereiser til utlandet skrinlegges for de fleste, sier Clausen.

Blir langvarig

Stadig flere nordmenn forventer at koronautbruddet blir langvarig. Nå i august tror 9 prosent av befolkningen at koronautbruddet vil vare i opptil et halvt år til. 46 prosent tror opptil et år til, 32 prosent opptil 2 år og 14 prosent lengre enn dette.

– Stadig færre tror at koronaepidemien blir kortvarig. Dobbelt så mange som i juni forventer at epidemien varer mer enn to år, sier Clausen.

I begynnelsen av mars var det kun 26 prosent som trodde at koronautbruddet i Norge ville vare mer enn 9 måneder.

Tror neste sommer påvirkes

Omtrent to av tre nordmenn (65 %) sier nå at de frykter at sommerferien deres til neste år – altså i 2021 – også kan bli påvirket av koronasituasjonen. Dette er 10 prosentpoeng høyere enn hva nordmenn sa i juli og 24 prosentpoeng høyere enn juni.

Over 10.000 nordmenn er spurt om dette.

Opinion har publisert over 100 artikler om ulike tema som opptar folk og som belyser koronasituasjonen for nordmenn. Nye artikler kommer løpende, se: Norsk koronamonitor.

Om Norsk koronamonitor

Norsk koronamonitor offentliggjør fortløpende nye tall på hvordan nordmenn håndterer koronasituasjonen.

Opinion har etablert Norsk koronamonitor som kontinuerlig (opptil daglig) måler nordmenns holdninger, adferdsendringer og erfaringer, samt effekter av utbruddet.

Opinion har også etablert et nasjonalt befolkningspanel med over 14.000 nordmenn for studier knyttet til konsekvenser og effekter av koronasituasjonen, i samarbeid med forskningsmiljøer, myndigheter, bedrifter, organisasjoner, media m. fl.

Ta kontakt med:

Nora Clausen på 984 03 047 eller nora@opinion.no

Ola Gaute AskheimOla Gaute Aas Askheim på 922 34 056 eller olag@opinion.no

Hva er grunnen til at du besøker oss i dag?

Vi bruker informasjonskapsler på nettstedet vårt for å bedre brukeropplevelsen