fbpx

Nordmenn flest er positive til munnbind og nedbremsing

Et klart flertall er positive til at vi skal bruke munnbind i Norge. Nordmenn flest støtter å bremse gjenåpningen.

Norsk koronamonitor fra Opinion har spurt 8.549 nordmenn om de er positive eller negative til at vi skal bruke munnbind i Norge.

Regjeringen varslet i dag at det kan bli aktuelt å bruke munnbind i visse situasjoner. Frem til og med i går sier et klart flertall av nordmenn at de er positive til at vi skal bruke munnbind. 54 prosent er nå positive, 23 prosent er negative, mens 23 prosent svarer verken eller.

Andel nordmenn som er positive til å bruke munnbind i Norge har økt med hele 21 prosentpoeng siden mai.

– Viljen til at vi skal bruke munnbind i Norge har økt gjennom ferien, og har aldri vært høyere enn nå i august, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.

Bremser gjenåpningen

Regjeringen varslet i dag at de vil bremse videre gjenåpning av Norge og stramme til for å beholde kontrollen på smittespredningen.

– At regjeringen nå strammer inn har støtte blant folk flest. Nordmenn har lenge vært urolige for at gjenåpningen går for fort, sier Clausen.

Den siste uken svarer hele 52 prosent at de synes at åpningen av samfunnet går for fort. Kun 4 prosent synes det går for sakte og 44 prosent synses det går i riktig tempo.

Andel nordmenn som synes åpningen av Norge går for fort har økt med 10 prosentpoeng fra juli, 20 prosentpoeng fra juni og hele 30 prosentpoeng fra mai.

– Nordmenn har hele tiden stått på bremsen fremfor gassen når det gjelder spørsmålet om gjenåpning. Bekymringen for at åpningen går for fort har økt voldsomt fra måned til måned. Omtrent ingen synes gjenåpningen går for sakte, sier Clausen.

Totalt over 14.000 nordmenn er løpende spurt om de synes at åpningen av samfunnet går for fort, i riktig tempo eller for sakte.

Opinion har publisert hundre artikler om ulike tema som opptar folk og som belyser koronasituasjonen for nordmenn. Nye artikler kommer løpende, se: Norsk koronamonitor.

Om Norsk koronamonitor

Norsk koronamonitor offentliggjør fortløpende nye tall på hvordan nordmenn håndterer koronasituasjonen.

Opinion har etablert Norsk koronamonitor som kontinuerlig (opptil daglig) måler nordmenns holdninger, adferdsendringer og erfaringer, samt effekter av utbruddet.

Opinion har også etablert et nasjonalt befolkningspanel med over 14.000 nordmenn for studier knyttet til konsekvenser og effekter av koronasituasjonen, i samarbeid med forskningsmiljøer, myndigheter, bedrifter, organisasjoner, media m. fl.

Ta kontakt med:

Nora Clausen på 984 03 047 eller nora@opinion.no

Ola Gaute Askheim

Ola Gaute Aas Askheim på 922 34 056 eller olag@opinion.no

Hva er grunnen til at du besøker oss i dag?

Vi bruker informasjonskapsler på nettstedet vårt for å bedre brukeropplevelsen