fbpx

Nordmenn spår tøffe tider for økonomien

Fire av fem nordmenn tror ikke næringslivet kommer tilbake til normalt aktivitetsnivå i år. Få tror den økonomiske situasjonen i Norge blir bedre.

Norsk koronamonitor fra Opinion har spurt over 55.000 nordmenn om de tror den økonomiske situasjonen i Norge den neste måneden vil bli bedre, dårligere eller uendret. I tillegg er 7.000 nordmenn spurt om de tror norsk næringsliv er tilbake til normalt aktivitetsnivå i løpet av året 2020.

Kun 7 prosent tror næringslivet kommaer tilbake til normalt aktivitetsnivå i år. Mer enn fire av fem (83 %) sier nei og resten vet ikke (11 %). Andelen som ikke tror på normal aktivitet i år, har økt med 16 prosentpoeng fra juni.

– Gjennom sommeren har nordmenn fått stadig mindre tro på et friskmeldt næringsliv i år. Forventninger om nye utbrudd og innstramninger spiller nok inn, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.

Norge passerte det siste døgnet 10.000 bekreftet smittede totalt gjennom epidemien.

Mer frykt for norsk økonomi

Så langt i august tror kun 9 prosent at den økonomiske situasjonen i Norge vil bli bedre den neste måneden. 39 prosent tror den blir dårligere, mens 53 prosent tror den vil forbli uendret.

Andelen som tror den økonomiske situasjonen i Norge blir bedre, har falt med 22 prosentpoeng siden juni.

– Vi må helt tilbake til mars for å finne en lavere andel som forventer bedring i norsk økonomi. Likevel er det en forskjell. Det langt flere nå som tror på en uendret økonomisk situasjon, sier Clausen.

Hun sier at nordmenns forventninger til norsk økonomi har vist en fallende tendens i samtlige uker i juli og i august.

Opinion har publisert over 100 artikler om ulike tema som opptar folk og som belyser koronasituasjonen for nordmenn. Nye artikler kommer løpende, se: Norsk koronamonitor.

Om Norsk koronamonitor

Norsk koronamonitor offentliggjør fortløpende nye tall på hvordan nordmenn håndterer koronasituasjonen.

Opinion har etablert Norsk koronamonitor som kontinuerlig (opptil daglig) måler nordmenns holdninger, adferdsendringer og erfaringer, samt effekter av utbruddet.

Opinion har også etablert et nasjonalt befolkningspanel med over 14.000 nordmenn for studier knyttet til konsekvenser og effekter av koronasituasjonen, i samarbeid med forskningsmiljøer, myndigheter, bedrifter, organisasjoner, media m. fl.

Ta kontakt med:

Nora Clausen på 984 03 047 eller nora@opinion.no

Ola Gaute AskheimOla Gaute Aas Askheim på 922 34 056 eller olag@opinion.no

Hva er grunnen til at du besøker oss i dag?

Vi bruker informasjonskapsler på nettstedet vårt for å bedre brukeropplevelsen