fbpx

Tommel opp for skjenkestopp

Syv av ti nordmenn støtter beslutningen om at det er innført full skjenkestopp i hele landet etter midnatt.

Norsk koronamonitor fra Opinion har spurt 1.490 nordmenn om de synes at det er en riktig beslutning at det er innført full skjenkestopp i hele landet etter midnatt.

Syv av ti nordmenn (71 %) støtter beslutningen om skjenkestopp. 18 prosent gjør det ikke, mens 11 prosent er usikre eller svarer vet ikke.

– Støtten til skjenkestopp er høy over hele landet. Noe som kanskje er litt overraskende spesielt i landsdeler hvor smitten tradisjonelt har vært lav, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.

Flest støtter skjenkestopp etter midnatt i Midt-Norge (74 %), fulgt av Østlandet (73 %) og Vestlandet (72 %). Lavest andel er det i Agder, Vestfold og Telemark (64 %). I Oslo støtter 70 prosent skjenkeforbudet.

Regjeringen besluttet 7. august å forby alkoholservering etter midnatt i hele landet.

Støtte i alle aldre

Uansett hvor gammel man er, så støtter man skjenkestopp etter midnatt. Lavest støtte er det blant de under 30 år, hvor 64 prosent støtter forbudet, mens andelen er høyest blant de over 60 år, hvor 79 prosent oppgir det samme.

– Uansett alder støtter folk flest skjenkestopp og dette gjelder også de yngre og såkalt unge voksne som har fått mye motbør i det siste for festing, sier Clausen.

Kvinner støtter skjenkestopp mer enn menn (74 % mot 68 %).

Opinion har publisert over 100 artikler om ulike tema som opptar folk og som belyser koronasituasjonen for nordmenn. Nye artikler kommer løpende, se: Norsk koronamonitor.

Om Norsk koronamonitor

Norsk koronamonitor offentliggjør fortløpende nye tall på hvordan nordmenn håndterer koronasituasjonen.

Opinion har etablert Norsk koronamonitor som kontinuerlig (opptil daglig) måler nordmenns holdninger, adferdsendringer og erfaringer, samt effekter av utbruddet.

Opinion har også etablert et nasjonalt befolkningspanel med over 14.000 nordmenn for studier knyttet til konsekvenser og effekter av koronasituasjonen, i samarbeid med forskningsmiljøer, myndigheter, bedrifter, organisasjoner, media m. fl.

Ta kontakt med:

Nora Clausen på 984 03 047 eller nora@opinion.no

Ola Gaute AskheimOla Gaute Aas Askheim på 922 34 056 eller olag@opinion.no

Hva er grunnen til at du besøker oss i dag?

Vi bruker informasjonskapsler på nettstedet vårt for å bedre brukeropplevelsen