fbpx

Kundecase: Slik hjalp vi Olavsdagene med å bygge en kom. strategi

Tenk at du hver sommer arrangerer et stort arrangement som nesten bare byens befolkning kjenner til og deltar på.

 Tenk deg videre at dette arrangementet har en historisk ramme, at temaet er vikingtid, noe svært mange nordmenn er interessert i og opptatt av.  Hva gjør du for å få grunnlag til å utforme en kommunikasjonsstrategi som skal ofte arrangementet ut i lyset slik at mange flere kan glede seg over det? Du engasjerer Opinion.

Det var i alle fall det Sarpsborg kommune valgte å gjøre. Og arrangementet det dreide seg om var selvsagt Olavsdagene, en fantastisk festival som strekker seg over mange dager, og som har elementer i seg for absolutt alle og enhver.

Opinions oppgave ble som det står i prosjektbeskrivelsen «å finne ut hvordan Sarpsborg og Olavsdagene oppfattes på lokalt, regionalt og nasjonalt nivå, Sarpsborgs potensial som arrangør av Olavsdagene, samt innsikt i hvordan dagens arrangement oppleves».

Vi startet med et folkemøte der vi tillegg til en åpen invitasjon hadde invitert bestemte grupper vi ønsket å bringe i tale.  En mørk desemberkveld i 2019 samlet litt over 30 dedikerte og interesserte deltagere.  Det ble i sannhet en festforestilling av de sjeldne.  Gjennom fire gruppe- og diskusjonsoppgaver fikk vi demonstrert et engasjement vi aldre har opplevd make til!

Det ga oss et solid grunnlag for en landsomfattende spørreundersøkelse som ga oss krystallklare svar og som pekte ut tydelige retninger for det fremtidige arbeidet med Olavsdagene.

Kompetansen og verktøyene Opinion har tilbudt har vært helt avgjørende for oss i arbeidet med å finne veien videre for Olavsdagene. De har kjørt prosesser og undersøkelser som vi aldri kunne utført på egenhånd. Resultatene og analysen tar vi nå med oss videre som grunnlag og som måleinstrument for utviklingen. 

Guro Elise Berg, prosjektleder

Hva er grunnen til at du besøker oss i dag?

Vi bruker informasjonskapsler på nettstedet vårt for å bedre brukeropplevelsen