fbpx

Vil ha håndsprit som standard etter korona

Mer enn åtte av ti nordmenn vil at butikker og spisesteder skal fortsette med å tilby håndsprit også etter koronaepidemien.

Norsk koronamonitor fra Opinion har spurt 1356 nordmenn om de synes at butikker og spisesteder bør fortsette med å tilby håndsprit også etter koronaepidemien, for å forebygge spredning av for eksempel forkjølelse og sikre god håndhygiene generelt.

Mer enn åtte av ti nordmenn (85 %) sier ja til dette og mener derfor at håndspriten er kommet for å bli. Kun 12 prosent sier nei og 4 prosent vet ikke.

–  Enkelte av de nye vanene vi får under epidemien, ser ut til å kunne bli mer permanente. Håndspriting ved inngangen til butikker og restauranter vil nordmenn fortsette med, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.

Mandag denne uken sa NHO Service og Handel at bransjen ønsker å videreføre smitteverntiltak også når pandemien er over, og tror at kunder setter pris på håndspriten ved inngangen.

Også Helsedirektoratet mener håndspriten er et av mange tiltak som vi bør fortsette med etter koronapandemien for å forbygge spredning av forkjølelsesvirus, omgangssyke og mange andre ting.

Norsk koronamonitors måling gjennomført denne uken bekrefter at nordmenn er enig i dette.

Hele landet støtter håndspriten

I alle landsdeler gir mellom 80 og 90 prosent tilslutning til at håndspriten er kommet for å bli. Flest synes dette i Oslo og i Nord-Norge, men tilbakemeldingen er entydig uansett landsdel.

– I alle aldersgrupper og Norge rundt er det en solid tilslutning til at vi fortsetter med håndspriting også etter pandemien, sier Clausen.

Opinion har publisert over 110 artikler om ulike tema som opptar folk og som belyser koronasituasjonen for nordmenn. Nye artikler kommer løpende, se: Norsk koronamonitor.

Om Norsk koronamonitor

Norsk koronamonitor offentliggjør fortløpende nye tall på hvordan nordmenn håndterer koronasituasjonen.

Opinion har etablert Norsk koronamonitor som kontinuerlig (opptil daglig) måler nordmenns holdninger, adferdsendringer og erfaringer, samt effekter av utbruddet.

Opinion har også etablert et nasjonalt befolkningspanel med over 14.000 nordmenn for studier knyttet til konsekvenser og effekter av koronasituasjonen, i samarbeid med forskningsmiljøer, myndigheter, bedrifter, organisasjoner, media m. fl.

Ta kontakt med:

Nora Clausen på 984 03 047 eller nora@opinion.no

Ola Gaute AskheimOla Gaute Aas Askheim på 922 34 056 eller olag@opinion.no

Hva er grunnen til at du besøker oss i dag?

Vi bruker informasjonskapsler på nettstedet vårt for å bedre brukeropplevelsen