fbpx

Ni av ti vil ha obligatorisk koronatesting

Koronatesting bør bli obligatorisk for alle som kommer til Norge fra utlandet, mener nordmenn flest.

Norsk koronamonitor fra Opinion har spurt 600 nordmenn om de synes at koronatesting bør bli obligatorisk for alle som kommer til Norge fra utlandet.

Hele ni av ti nordmenn (93 %) sier ja til at koronatesting bør bli obligatorisk.

– En entydig tilbakemelding er at nordmenn ønsker seg obligatorisk koronatesting for alle som kommer til Norge fra utlandet. Tester er frivillig i dag, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.

Hun sier at undersøkelsen er svært fersk og ble foretatt i går. Dette vil måles over flere dager for å kunne bekrefte tallene, men tendensen er svært tydelig.

Rekordhøye smittenivåer

Nye tall fra FHI viser at det i forrige uke ble meldt 1.686 smittetilfeller, en økning på hele 79 prosent fra uken før. Det er en økning i de fleste fylker og i alle aldersgrupper. Mest vanlig antatt smittested er egen husstand, private arrangement og skoler/universiteter.

Et økende antall smittes i utlandet, hovedsakelig utenlandsfødte som er smittet i egne hjemland, primært Polen. Camilla Stoltenberg, direktør i FHI, sa på dagens pressekonferanse at vi ikke har tilstrekkelig oversikt over importsmitten.

NRK meldte i dag at siden pandemiens start er det oppdaget smitte på 88 fly fra Polen. Over halvparten av flysmitten er oppdaget de siste tre ukene. Ved Torp lufthavn er det bare om lag 30 prosent av passasjerene som tester seg ved ankomst.

Opinion har publisert over 130 artikler om ulike tema som opptar folk og som belyser koronasituasjonen for nordmenn. Nye artikler kommer løpende, se: Norsk koronamonitor.

Om Norsk koronamonitor

Norsk koronamonitor offentliggjør fortløpende nye tall på hvordan nordmenn håndterer koronasituasjonen.

Opinion har etablert Norsk koronamonitor som kontinuerlig (opptil daglig) måler nordmenns holdninger, adferdsendringer og erfaringer, samt effekter av utbruddet.

Opinion har også etablert et nasjonalt befolkningspanel med over 14.000 nordmenn for studier knyttet til konsekvenser og effekter av koronasituasjonen, i samarbeid med forskningsmiljøer, myndigheter, bedrifter, organisasjoner, media m. fl.

Ta kontakt med:

Nora Clausen på 984 03 047 eller nora@opinion.no

Ola Gaute AskheimOla Gaute Aas Askheim på 922 34 056 eller olag@opinion.no

Hva er grunnen til at du besøker oss i dag?

Vi bruker informasjonskapsler på nettstedet vårt for å bedre brukeropplevelsen