fbpx

Folk flest blir hjemme på nyttårsaften

To av tre nordmenn blir hjemme i egen bolig på nyttårsaften.

Norsk koronamonitor fra Opinion har spurt 1.400 nordmenn om deres planer for nyttårsaften.  

To av tre nordmenn (65 %) tror at de i all hovedsak kommer til å være hjemme i sin egen bolig på nyttårsaften. 24 prosent sier nei. Resten vet ikke.

– Annerledesåret 2020 avsluttes med en annerledes nyttårsfeiring for de fleste, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.

Menn og kvinner svarer omtrent det samme. Andelen som i størst grad sier nei til at de blir hjemme nyttårsaften, er i Oslo (35 %) og på Vestlandet (28 %).

Nyttårsfest på de yngre

I alle aldersgrupper er det flere som sier ja enn nei til at de blir hjemme i egen bolig på nyttårsaften. Likevel er det et aldersskille hvor de over 40 år i klart større grad blir hjemme.

– Omtrent dobbelt så mange under 40 år vil feire nyttår utenfor egen bolig, sammenlignet med de som er eldre enn dette, sier Clausen.

Trondheim opplever rekordnivå i smitte ved utgangen av året og ber innbyggerne droppe nyttårsfesten. Oslo ber også om det samme.

Året 2020 avsluttes med en stigende smittetrend og med omtrent 50.000 registrerte smittede totalt for året.

Opinion har publisert over 160 artikler om ulike tema som opptar folk og som belyser koronasituasjonen for nordmenn. Nye artikler kommer løpende, se: Norsk koronamonitor.

Om Norsk koronamonitor

Norsk koronamonitor offentliggjør fortløpende nye tall på hvordan nordmenn håndterer koronasituasjonen.

Opinion har etablert Norsk koronamonitor som kontinuerlig (opptil daglig) måler nordmenns holdninger, adferdsendringer og erfaringer, samt effekter av utbruddet.

Opinion har også etablert et nasjonalt befolkningspanel med over 14.000 nordmenn for studier knyttet til konsekvenser og effekter av koronasituasjonen, i samarbeid med forskningsmiljøer, myndigheter, bedrifter, organisasjoner, media m. fl.


Ta kontakt med:

Nora Clausen på 984 03 047 eller nora@opinion.no

Ola Gaute AskheimOla Gaute Aas Askheim på 922 34 056 eller olag@opinion.no

Hva er grunnen til at du besøker oss i dag?

Vi bruker informasjonskapsler på nettstedet vårt for å bedre brukeropplevelsen