fbpx

Koronakropp før julegildet

Hver tredje nordmann har fått dårligere fysisk form etter koronautbruddet.

Norsk koronamonitor fra Opinion har spurt til sammen 39.000 nordmenn om hvordan deres fysiske form er blitt etter koronautbruddet.

I desember sier hver tredje nordmann (32 %) at de har fått dårligere fysisk form etter korona. 13 prosent sier at de har fått bedre fysisk form, mens omtrent annenhver nordmann (56 %) sier at formen er uendret.

– Antall nordmenn som har fått dårligere fysisk form har aldri vært høyere under pandemien enn nå i desember. Mangel på treningstilbud og snart ribbe, gjør ikke utgangen av året 2020 til det sprekeste, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.

I overkant av to av tre nordmenn (68 %) har trent innendørs eller utendørs den siste uken, slik som løpetur, gåtur, kroppstrening eller lignende.

Dette er det laveste som er målt under pandemien og er en nedgang på 3 prosentpoeng fra november, samt ligger 9 prosentpoeng under det som var tilfelle etter nedstengningen i mars.

Det er de under 30 år som i størst grad ikke har trent den siste uken (40 %). Det er også de unge som i størst grad sier at den fysiske formen er blitt dårligere (44 %).

Matvaner før jul

Over 20.000 nordmenn er gjennom pandemien blitt spurt om de spiser mer sunn mat, mindre sunn mat eller om det er uendret nå, sammenlignet med før koronautbruddet.

I desember sier 12 prosent at de spiser sunnere mat nå sammenlignet med før koronautbruddet, 15 prosent spiser mindre sunt, mens flertallet (73 %) sier matvanene er uendret. Dette er identisk med gjennomsnittet for pandemien.

– Selv om formen kanskje skranter, har våre matvaner endret seg lite i vinter, samt vært mer stabile under pandemien som helhet, sier Clausen.

Det er de under 30 år og folk bosatt i Oslo som i størst grad sier at matvanene er blitt mindre sunne.

Opinion har publisert over 150 artikler om ulike tema som opptar folk og som belyser koronasituasjonen for nordmenn. Nye artikler kommer løpende, se: Norsk koronamonitor.

Om Norsk koronamonitor

Norsk koronamonitor offentliggjør fortløpende nye tall på hvordan nordmenn håndterer koronasituasjonen.

Opinion har etablert Norsk koronamonitor som kontinuerlig (opptil daglig) måler nordmenns holdninger, adferdsendringer og erfaringer, samt effekter av utbruddet.

Opinion har også etablert et nasjonalt befolkningspanel med over 14.000 nordmenn for studier knyttet til konsekvenser og effekter av koronasituasjonen, i samarbeid med forskningsmiljøer, myndigheter, bedrifter, organisasjoner, media m. fl.


Ta kontakt med:

Nora Clausen på 984 03 047 eller nora@opinion.no

Ola Gaute AskheimOla Gaute Aas Askheim på 922 34 056 eller olag@opinion.no

Hva er grunnen til at du besøker oss i dag?

Vi bruker informasjonskapsler på nettstedet vårt for å bedre brukeropplevelsen