fbpx

Opinion kjøper datainnsamlingskometen Polling & Statistics

Vi starter året med en, for oss, stor nyhet – Opinion kjøpte sist fredag 100% av aksjene i datainnsamlingsspesialisten Polling & Statistics AS (Pollstat blant venner).

Vi har gjort dette fordi vi gjennom de siste par årene har hatt en kraftig vekst i prosjekter med store datafangstvolumer. Like viktig er det at vi har latt oss imponere kraftig av de flinke folkene i Pollstat, som på forbløffende kort tid har etablert seg som en tydelig utfordrer på datafangst-markedet i Norge. Datafangst er et veldig krevende felt innenfor analysefaget, som krever kompetanse på områder som psykologi, teknologi, jus og produksjon – og vi tror på en lys fremtid innenfor dette feltet sammen med Pollstat.

Vi har parallelt med denne prosessen etablert et holding-selskap, Opinion Holding AS, som eier 100% av aksjene i både Opinion og Pollstat. Med dette vil Pollstat fortsette som autonom enhet, og dermed kunne betjene andre kunder enn Opinion. For mer informasjon om Pollstat, se www.pollstat.no eller pressemeldingen som er sendt ut, hvor både undertegnede, daglig leder Pål Listuen i Pollstat og styreleder Helge Onsum i Opinion Holding AS kommenterer den glade nyheten.

Opinion vokser – og ansetter

Opinion har, til tross for pandemi og økonomisk vanskelige tider, opplevd en sterk vekst i 2020. For å møte veksten, og ikke minst mulighetene som ligger i et marked i endring, har vi ansatte flere flinke folk, som vi gleder oss til å få på plass i løpet av våren. Her får du møte fire av disse:

Ellisiv Bergheim blir ny avdelingssjef kvalitativ analyse, og går fra rollen som Head of Qual i IPSOS. Ellisiv er en kjent bransjeprofil, med lang fartstid fra IPSOS og Nielsen, samt Telenor. Hun Cand. polit. fra Universitetet i Bergen innen medier og kommunikasjon

Bjørn Jacobsen begynner som senior rådgiver i Opinion, og kommer fra stillingen som Research Director hos IPSOS. Bjørn er en av Norges mest erfarne og tyngste analytikere innenfor avansert kvantitativ analyse, og har lang erfaring fra selskaper som IPSOS, Observer, Telenor og HMG. Bjørn holder en Master of Business Administration (MBA) fra BI.

Line Enger Bjerke begynner som ny analytiker, og kommer fra tilsvarende stilling hos IPSOS. Line har jobbet hos IPSOS i snart 6 år, og jobber som spesialist innenfor multivariate analyseteknikker. Hun har en master i Molekylær Biovitenskap, Fysiologi og Nevrobiologi fra Universitetet i Oslo og Københavns Universitet.

Peder Røsand blir ny senior prosjektleder, og kommer fra tilsvarende stilling i Norstat. Peder har jobbet hos Norstat i ti år, og er én av landets mest erfarne prosjektledere innen datafangst. Peder er utdannet BA innen Marketing Management, med spesialisering innenfor prosjektledelse fra BI Oslo.

Vi er stolte over å kunne styrke laget vårt på flere felter med disse nyansettelsene, og vil i løpet av våren introdusere dem til våre kunder.

Hva er grunnen til at du besøker oss i dag?

Vi bruker informasjonskapsler på nettstedet vårt for å bedre brukeropplevelsen