fbpx

Savner hverandre mer enn noen gang

Hele tre av fire nordmenn savner mer kontakt med andre mennesker. Ensomheten øker i store deler av befolkningen.

Norsk koronamonitor fra Opinion har spurt 37.000 nordmenn om de føler seg ensomme for tiden som følge av pandemien. I tillegg er 21.000 nordmenn spurt om de savner mer kontakt med andre mennesker.

Tre av fire nordmenn (74 %) savner mer kontakt med andre mennesker. 20 prosent sier nei. Resten svarer vet ikke/ikke relevant.

Antall nordmenn som savner mer kontakt med andre, har aldri under pandemien nådd så høye nivåer som nå i januar og ligger hele 10 prosentpoeng over desember.

– Vi har ikke vært i nærheten av slike tall tidligere under pandemien, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.

De under 30 år savner mest kontakt med andre mennesker, hvor mer enn åtte av ti sier dette (84 %).

En av tre ensom

Hver tredje nordmann (34 %) sier i januar at de føler seg ensomme for tiden som følge av pandemien. Dette er også høyeste nivå som er målt, men kun 1 prosentpoeng mer enn i desember.

– Ensomheten har økt i vinter og i alle aldersgrupper. Fortsatt er ensomheten størst blant de yngste, men øker mest blant 30-åringene, sier Clausen.

Annenhver nordmann som bor alene, oppgir nå at de føler seg ensomme.

Sluttet å gå ut av huset

Hver fjerde nordmann (24 %) sier at de i all hovedsak har sluttet med å gå ut av huset som følge av pandemien. Dette er en økning på hele 9 prosentpoeng siden desember.

Hele en av tre i Oslo sier ja til dette (34 %), fulgt av Østlandet og Midt-Norge (28 %).

Opinion har publisert over 160 artikler om ulike tema som opptar folk og som belyser koronasituasjonen for nordmenn. Nye artikler kommer løpende, se: Norsk koronamonitor.
Om Norsk koronamonitor

Norsk koronamonitor offentliggjør fortløpende nye tall på hvordan nordmenn håndterer koronasituasjonen.

Opinion har etablert Norsk koronamonitor som kontinuerlig (opptil daglig) måler nordmenns holdninger, adferdsendringer og erfaringer, samt effekter av utbruddet.

Opinion har også etablert et nasjonalt befolkningspanel med over 25.000 nordmenn for studier knyttet til konsekvenser og effekter av koronasituasjonen, i samarbeid med forskningsmiljøer, myndigheter, bedrifter, organisasjoner, media m. fl.


Ta kontakt med:

Nora Clausen på 984 03 047 eller nora@opinion.no

Ola Gaute AskheimOla Gaute Aas Askheim på 922 34 056 eller olag@opinion.no

Hva er grunnen til at du besøker oss i dag?

Vi bruker informasjonskapsler på nettstedet vårt for å bedre brukeropplevelsen