fbpx

Tre av fire tror på norgesferie i sommer

Hele 77 prosent antar at de tar sommerferien kun i Norge i år.

Norsk koronamonitor fra Opinion har spurt 11.000 nordmenn om de antar at sommerferien kun blir i Norge i år.

Nå i januar antar mer enn tre av fire nordmenn (77 %) at sommerferien kun blir i Norge i år. Kun 7 prosent sier nei til dette, mens resten ikke vet eller er usikre.

– Alt tyder på at man allerede nå kan kåre Norge til vinner som feriedestinasjon for nordmenn i sommer, i år som i fjor, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.

Kvinner sier i større grad enn menn at de kun skal ha norgesferie (80 % mot 74 %). Færrest sier ja til dette Oslo (69 %). Det er små forskjeller på alder og familiestørrelse.

Norgesferie 2.0

Etter nedstengningen i fjor oppga 86 prosent at de antok at det kun ble norgesferie. Tendensen holdt seg på vårparten og de aller fleste endte også opp med å droppe utlandet.

– Sammenlignet med i fjor ligger vi knappe ti prosentpoeng bak fjorårets forventning om kun Norgesferie, men dette er jo en tidlig januarmåling. Det er lov å drømme seg bort i palmesus, sier Clausen.

Hun sier at selv om mange blir vaksinert, er det fortsatt uklart om de vaksinerte kan smitte andre, bidra til importsmitte, samt om utenlandske reisemål blir klare for innrykk av turister.

På dagens pressekonferanse signaliserte myndighetene ny innsats for å begrense importsmitte og sikre at alle innreisende må teste seg ved grensen. På spørsmål fra pressen om vi får reise til utlandet i sommer, svarer Bent Høie at det gjenstår å se.

Tall fra SSB fra tiden før pandemien viser at 58 prosent ferierte både i utlandet og i Norge i 2019. 17 prosent hadde ferie bare i utlandet og 16 prosent bare i Norge, mens 10 prosent ikke var på ferie.

Opinion har publisert over 160 artikler om ulike tema som opptar folk og som belyser koronasituasjonen for nordmenn. Nye artikler kommer løpende, se: Norsk koronamonitor.
Om Norsk koronamonitor

Norsk koronamonitor offentliggjør fortløpende nye tall på hvordan nordmenn håndterer koronasituasjonen.

Opinion har etablert Norsk koronamonitor som kontinuerlig (opptil daglig) måler nordmenns holdninger, adferdsendringer og erfaringer, samt effekter av utbruddet.

Opinion har også etablert et nasjonalt befolkningspanel med over 25.000 nordmenn for studier knyttet til konsekvenser og effekter av koronasituasjonen, i samarbeid med forskningsmiljøer, myndigheter, bedrifter, organisasjoner, media m. fl.


Ta kontakt med:

Nora Clausen på 984 03 047 eller nora@opinion.no

Ola Gaute AskheimOla Gaute Aas Askheim på 922 34 056 eller olag@opinion.no

Hva er grunnen til at du besøker oss i dag?

Vi bruker informasjonskapsler på nettstedet vårt for å bedre brukeropplevelsen