fbpx

Tregt tempo på vaksinering

Nordmenn savner mer tempo i vaksineringen i møte med mutert smitte. Annenhver nordmann har ikke tillit til tempoet på vaksineringen.

Norsk koronamonitor fra Opinion har spurt 19.000 nordmenn om de vil ta en vaksine mot koronaviruset når den kommer. I tillegg er 6.000 spurt om de har tillit til tempoet på vaksineringen.

Kun 27 prosent sier at de har tillit til at tempoet på vaksineringen i Norge er effektivt. Annenhver nordmann (50 %) svarer nei, mens resten vet ikke. Tilliten ligger nå 4 prosentpoeng lavere enn gjennomsnittet for januar, hvor tilliten svekket seg mot slutten av måneden.

– Tilliten til tempoet i vaksineringen svekket seg i slutten av januar da mutert smitte og forsinkelser i vaksineleveringer ble allment kjent. I februar øker tilliten noe, men er langt ifra overbevisende, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.

Ni av ti eldre sier ja til vaksine

Så langt i februar sier fire av fem nordmenn ja til å ta vaksinen når den kommer (78 %). Færre enn en av ti sier nei (8 %). Resten svarer vet ikke. Andelen som sier ja, ligger 2 prosentpoeng over gjennomsnittet for januar. Hele 90 prosent av de over 60 år sier nå ja.

– Klart flere eldre velger nå å si ja til vaksine. Noe som også tyder på at jo mer reelt tilbudet om å faktisk kunne få vaksine framstår, desto flere velger å ta den, sier Clausen.

Snart er ca. 200.000 nordmenn vaksinert med første dose og ca. 50.000 med andre dose.

Opinion har publisert over 180 artikler om ulike tema som opptar folk og som belyser koronasituasjonen for nordmenn. Nye artikler kommer løpende, se: Norsk koronamonitor.

Om Norsk koronamonitor

Norsk koronamonitor offentliggjør fortløpende nye tall på hvordan nordmenn håndterer koronasituasjonen.

Opinion har etablert Norsk koronamonitor som kontinuerlig (opptil daglig) måler nordmenns holdninger, adferdsendringer og erfaringer, samt effekter av utbruddet.

Opinion har også etablert et nasjonalt befolkningspanel med over 25.000 nordmenn for studier knyttet til konsekvenser og effekter av koronasituasjonen, i samarbeid med forskningsmiljøer, myndigheter, bedrifter, organisasjoner, media m. fl.


Ta kontakt med:

Nora Clausen på 984 03 047 eller nora@opinion.no

Ola Gaute AskheimOla Gaute Aas Askheim på 922 34 056 eller olag@opinion.no

Hva er grunnen til at du besøker oss i dag?

Vi bruker informasjonskapsler på nettstedet vårt for å bedre brukeropplevelsen