fbpx

På’n igjen med hjemmepåske

Seks av ti antar at de kommer til å være hjemme i egen bolig i påsken. Flere nordmenn er usikre på påskeplanene i år enn i fjor.

Norsk koronamonitor fra Opinion har spurt totalt 5.000 nordmenn i år og i fjor om de antar de kommer til å være hjemme i egen bolig i påsken.

Seks av ti nordmenn antar at de kommer til å være hjemme i egen bolig i påsken (59 %). 27 prosent sier nei til dette. Andelen som ikke vet er i år 14 prosent, mot 4 prosent i fjor. 

I forkant av fjorårets påske antok ni av ti at det ble hjemmepåske. 8 prosent sa da nei til dette.

– Fjorårets påske ble preget av hytteforbud og folk endte opp med hjemmepåske. I år er det klart flere som planlegger å reise, men smittesituasjonen fremover vil nok ha noe å si, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.

Uklare påskeplaner

Mer enn fire av ti svarer ja på om de er usikre på planene sine for påsken (43 %). I forkant av fjorårets påske sa i gjennomsnitt 22 prosent det samme.

I år som i fjor er det spesielt de yngre som er usikre på egne påskeplaner. Blant de under 30 år sier hele 57 prosent at de er usikre på påsken.

– Det overrasket mange i fjor at ellers så hytteglade nordmenn både droppet påske og hytta for å bidra i dugnaden. På dette tidspunktet var det få som antok at neste års påske også ville rammes, sier Clausen.

Da myndighetene besluttet 24. mars i fjor å videreføre nasjonale tiltak, inkludert hytteforbud, til etter påsken, målte Opinion at hele 90 prosent av befolkningen støttet beslutningen.

Sist fredag kom myndighetene med anbefalinger for årets påske. Reiser utenlands frarådes, men folk kan reise på hytta dersom de tar ekstra smittevernhensyn. Kollektivtransport frarådes. Folk bes holde ekstra avstand og innkjøp bør gjøres på forhånd.

Opinion har publisert over 180 artikler om ulike tema som opptar folk og som belyser koronasituasjonen for nordmenn. Nye artikler kommer løpende, se: Norsk koronamonitor.

Om Norsk koronamonitor

Norsk koronamonitor offentliggjør fortløpende nye tall på hvordan nordmenn håndterer koronasituasjonen.

Opinion har etablert Norsk koronamonitor som kontinuerlig (opptil daglig) måler nordmenns holdninger, adferdsendringer og erfaringer, samt effekter av utbruddet.

Opinion har også etablert et nasjonalt befolkningspanel med over 25.000 nordmenn for studier knyttet til konsekvenser og effekter av koronasituasjonen, i samarbeid med forskningsmiljøer, myndigheter, bedrifter, organisasjoner, media m. fl.


Ta kontakt med:

Nora Clausen på 984 03 047 eller nora@opinion.no

Ola Gaute AskheimOla Gaute Aas Askheim på 922 34 056 eller olag@opinion.no

Hva er grunnen til at du besøker oss i dag?

Vi bruker informasjonskapsler på nettstedet vårt for å bedre brukeropplevelsen