fbpx

Flertallet feirer 17. mai hjemme

Et flertall i befolkningen antar at de i all hovedsak kommer til å være hjemme på 17. mai.

Norsk koronamonitor fra Opinion har i år som i fjor spurt totalt 6.500 nordmenn om deres planer for 17. mai.

Flertallet tror at de i all hovedsak kommer til å være hjemme i sin egen bolig på 17. mai (52 %). 23 prosent sier nei til dette, mens 25 prosent vet ikke eller er usikre.

På samme tid i fjor sa 65 prosent at de hovedsakelig blir hjemme, mens 11 prosent sa nei og 24 prosent var usikre.

– Halve Norge legger opp til å bli hjemme 17. mai i år som i fjor, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.

Andelen som planlegger 17. mai hjemme er høyest i Oslo (57 %), men i alle landsdeler er det flere som sier ja enn nei til at de hovedsakelig blir hjemme.

Ikke helt hipp hipp hurra

I alle aldersgrupper er det flere som hovedsakelig blir hjemme. Unntaket er de under 30 år hvor litt flere sier nei enn ja.

– Myndighetene sa i fjor at 17. mai vil feires annerledes. Nå er det nærmest blitt en tradisjon. Vi håper jo i år som i fjor at annerledesheten er siste gang, sier Clausen. 

Hun sier at vi nå har barn som ikke har erfart 17-maitradisjoner som vi vanligvis er vant med. Enkelte husker mer kongen på spontan kjøretur igjennom hovedstaden fremfor barnetog og vinking ved slottet.

Opinion har publisert over 200 artikler om ulike tema som opptar folk og som belyser koronasituasjonen for nordmenn. Nye artikler kommer løpende, se: Norsk koronamonitor.

Om Norsk koronamonitor

Norsk koronamonitor offentliggjør fortløpende nye tall på hvordan nordmenn håndterer koronasituasjonen.

Opinion har etablert Norsk koronamonitor som kontinuerlig (opptil daglig) måler nordmenns holdninger, adferdsendringer og erfaringer, samt effekter av utbruddet.

Opinion har også etablert et nasjonalt befolkningspanel med over 25.000 nordmenn for studier knyttet til konsekvenser og effekter av koronasituasjonen, i samarbeid med forskningsmiljøer, myndigheter, bedrifter, organisasjoner, media m. fl.


Ta kontakt med:

Nora Clausen på 984 03 047 eller nora@opinion.no

Ola Gaute AskheimOla Gaute Aas Askheim på 922 34 056 eller olag@opinion.no

Hva er grunnen til at du besøker oss i dag?

Vi bruker informasjonskapsler på nettstedet vårt for å bedre brukeropplevelsen