fbpx

Nasjonaldagen feires hjemme

Et økende flertall antar at de i all hovedsak blir hjemme på 17. mai. Og når sommeren kommer blir den i Norge, i år som i fjor.

Norsk koronamonitor fra Opinion har i år som i fjor spurt totalt 9.000 nordmenn om deres planer for 17. mai. I tillegg er 18.000 spurt om de antar at sommerferien kun blir i Norge i år.

Flertallet tror at de i all hovedsak kommer til å være hjemme i sin egen bolig på 17. mai (54 %).

Andel nordmenn som antar å bli hjemme, er lik gjennomsnittet for mai i fjor. I fjor falt andelen med 11 prosentpoeng fra april til mai, men i år har andelen økt med 2 prosentpoeng i samme periode.

– Folk flest velger å feire 17. mai hjemme. Pandemi og avlyste arrangement, og for mange både nedbør og serveringsstopp, vil prege nasjonaldagen, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.

Hun sier at hovedbildet er ganske likt i hele landet tross ulik smittesituasjon og tiltaksnivå. I den grad man kan snakke om unntak, så er det litt færre i Nord-Norge og blant de under 30 år som satser på å bli hjemme.

Så kommer sommeren

I mai oppgir 84 prosent av befolkningen at de antar at sommerferien kun blir i Norge i år. Resten fordeler seg likt mellom å si nei til dette eller vet ikke. Andelen som i år satser på Norges-ferie, ligger 3 prosentpoeng lavere enn i mai i fjor.

– Selv om vaksiner rulles ut, tyder mye på at året i år blir ganske så likt som i fjor, sier Clausen.

Opinion har publisert 210 artikler om ulike tema som opptar folk og som belyser koronasituasjonen for nordmenn. Nye artikler kommer løpende, se: Norsk koronamonitor.

Om Norsk koronamonitor

Norsk koronamonitor offentliggjør fortløpende nye tall på hvordan nordmenn håndterer koronasituasjonen.

Opinion har etablert Norsk koronamonitor som kontinuerlig (opptil daglig) måler nordmenns holdninger, adferdsendringer og erfaringer, samt effekter av utbruddet.

Opinion har også etablert et nasjonalt befolkningspanel med over 25.000 nordmenn for studier knyttet til konsekvenser og effekter av koronasituasjonen, i samarbeid med forskningsmiljøer, myndigheter, bedrifter, organisasjoner, media m. fl.


Ta kontakt med:

Nora Clausen på 984 03 047 eller nora@opinion.no

Ola Gaute AskheimOla Gaute Aas Askheim på 922 34 056 eller olag@opinion.no

Hva er grunnen til at du besøker oss i dag?

Vi bruker informasjonskapsler på nettstedet vårt for å bedre brukeropplevelsen