fbpx

Få vil åpne Norge for turister

Kun 13 prosent synes at det bør åpnes opp for at flere utenlandske turister skal kunne besøke Norge. Hele 73 prosent sier nei.

Norsk koronamonitor fra Opinion har spurt 4.500 nordmenn om de synes at det nå bør åpnes opp for at flere utenlandske turister skal kunne besøke Norge. I tillegg er det spurt om nordmenns egne ferieplaner, samt syn på åpningstempoet.

Denne uken sier kun 13 prosent ja til at de synes at det nå bør åpnes opp for at flere utenlandske turister skal kunne besøke Norge. Syv av ti sier nei (73 %). Resten vet ikke.

– Selv om både nordmenn og store deler av verden vaksineres, er det faktisk færre som ønsker å åpne grensen for turister i år enn på samme tid i fjor, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.

I juni i fjor svarte 15 prosent ja, 75 prosent nei, mens resten svarte vet ikke.

Få tar ferien i utlandet

I juni oppgir 83 prosent av befolkningen at de antar at sommerferien kun blir i Norge i år. Kun 6 prosent sier nei til dette. Resten vet ikke eller svarer ikke relevant.

Andelen som forventer kun norgesferie, har vært ganske stabil i flere måneder, og ligger kun 3 prosentpoeng lavere enn i juni i fjor. Totalt 20.000 nordmenn er spurt om dette løpende.

I dag hadde myndighetene sin andre pressekonferanse på en uke om blant annet endringer i karanteneregler. Myndighetene ber fortsatt nordmenn om å unngå unødvendige reiser til utlandet.

Enig i åpningstempoet

Så langt i juni sier seks av ti personer (57 %) at åpningen av samfunnet går i riktig tempo. 26 prosent sier det går for fort og 17 prosent for sakte.

– Fortsatt mener folk flest at gjenåpningen av samfunnet går i riktig tempo. Andelen som synes det går for sakte, er på samme nivå som i mai, mens andelen som synes at det går for fort, har økt svakt, sier Clausen.

Ikke for strengt

I juni er seks av ti nordmenn (62 %) uenig at retningslinjene myndigheter har innført for å begrense koronasmitte er for strenge. 25 prosent er enig. Resten svarer verken eller. Andelen som synes at de er for strenge har økt med 4 prosentpoeng siden mai.

Totalt ca. 56.000 nordmenn er spurt om dette løpende.

Opinion har publisert over 210 artikler om ulike tema som opptar folk og som belyser koronasituasjonen for nordmenn. Nye artikler kommer løpende, se: Norsk koronamonitor.

Om Norsk koronamonitor

Norsk koronamonitor offentliggjør fortløpende nye tall på hvordan nordmenn håndterer koronasituasjonen.

Opinion har etablert Norsk koronamonitor som kontinuerlig (opptil daglig) måler nordmenns holdninger, adferdsendringer og erfaringer, samt effekter av utbruddet.

Opinion har også etablert et nasjonalt befolkningspanel med over 25.000 nordmenn for studier knyttet til konsekvenser og effekter av koronasituasjonen, i samarbeid med forskningsmiljøer, myndigheter, bedrifter, organisasjoner, media m. fl.


Ta kontakt med:

Nora Clausen på 984 03 047 eller nora@opinion.no

Ola Gaute AskheimOla Gaute Aas Askheim på 922 34 056 eller olag@opinion.no

Hva er grunnen til at du besøker oss i dag?

Vi bruker informasjonskapsler på nettstedet vårt for å bedre brukeropplevelsen