fbpx

Rekordhøy optimisme for økonomien

Aldri på 15 måneder med pandemi, har optimismen for økonomien i Norge stått sterkere enn nå.

Norsk koronamonitor fra Opinion har gjennom pandemien spurt 97.000 nordmenn om de tror den økonomiske situasjonen i Norge den neste måneden vil bli bedre, dårligere eller uendret.

I juni tror 37 prosent at den økonomiske situasjonen i Norge vil bli bedre den neste måneden. 14 prosent tror den blir dårligere, mens 49 prosent tror den vil forbli uendret.

Andelen som tror at den økonomiske situasjonen blir bedre, har økt med hele 14 prosentpoeng siden mai og er nå på sitt høyeste nivå under pandemien.

–  Troen på lysere tider for økonomien har aldri vært høyere under pandemien. Nordmenns tro på bedre tider er mer enn dobbelt så høy som snittet for hele perioden, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.

Mindre frykt

I juni sier 36 prosent av befolkningen at de er bekymret for den norske økonomien som følge av pandemien. Dette er 13 prosentpoeng færre enn gjennomsnittet for pandemien. 

22 prosent oppgir at de er bekymret for sin personlige økonomi som følge av pandemien. Dette er 3 prosentpoeng lavere enn gjennomsnittet for pandemien.

– Nordmenns bekymring for både landets økonomi og personlig økonomi er på sitt laveste nivå under pandemien. Men bekymringen for egen økonomi har endret seg minst, sier Clausen.

Den siste uken sier fire av fem nordmenn nei til at de har mistet jobben, blitt permittert eller frykter dette som følge av koronautbruddet (78 %). Dette er høyeste nivå målt.

– Andelen som oppgir å ha mistet jobben på grunn av pandemien er mer stabil over tid, mens de permitterte blir færre. Det som faller mest er likevel frykten for å miste jobben eller bli permittert, sier Clausen.

Opinion har publisert over 210 artikler om ulike tema som opptar folk og som belyser koronasituasjonen for nordmenn. Nye artikler kommer løpende, se: Norsk koronamonitor.

Om Norsk koronamonitor

Norsk koronamonitor offentliggjør fortløpende nye tall på hvordan nordmenn håndterer koronasituasjonen.

Opinion har etablert Norsk koronamonitor som kontinuerlig (opptil daglig) måler nordmenns holdninger, adferdsendringer og erfaringer, samt effekter av utbruddet.

Opinion har også etablert et nasjonalt befolkningspanel med over 25.000 nordmenn for studier knyttet til konsekvenser og effekter av koronasituasjonen, i samarbeid med forskningsmiljøer, myndigheter, bedrifter, organisasjoner, media m. fl.


Ta kontakt med:

Nora Clausen på 984 03 047 eller nora@opinion.no

Ola Gaute AskheimOla Gaute Aas Askheim på 922 34 056 eller olag@opinion.no

Hva er grunnen til at du besøker oss i dag?

Vi bruker informasjonskapsler på nettstedet vårt for å bedre brukeropplevelsen