fbpx

Foreldre fornøyd med barnas skolehverdag

Nå sier nesten ni av ti foreldre at de opplever at læringssituasjonen for barna deres er akseptabel. Det er det høyeste nivået som er målt i pandemien.

Norsk koronamonitor fra Opinion har igjennom pandemien spurt totalt 8.950 foreldre om de opplever at læringssituasjonen for barna er akseptabel for tiden. 

I uken som gikk oppga nesten ni av ti foreldre (86 %) at de opplever at læringssituasjonen for barna er akseptabel for tiden. Dette er klart høyeste nivå i pandemien og en økning på hele 24 prosentpoeng fra juni.

– Det er nok et uttrykk for at foreldre opplever at barna er fornøyde og at barna setter pris på fysisk undervisning etter mye begrensninger og en digital skolehverdag, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.

Gjennomsnittet for hele pandemien er at 70 prosent av foreldrene sier ja, og 30 prosent nei, til at de opplever at læringssituasjonen for barna er akseptabel. I januar og februar var andelen som sa ja 75 prosent, men trenden falt hovedsakelig frem til juni (62 %).

Selv om skolene åpnet på grønt nivå etter ferien og testing har tatt over for smittekarantene, har flere kommuner valgt å innføre gult nivå i skolene blant annet ut ifra kapasitetshensyn. Enkelte skoler har også stengt ned etter smitteøkning blant elevene.

Foreldre vil vaksinere barna

Norsk koronamonitor har også spurt 3.774 foreldre om de er villig til å vaksinere barna sine, dersom en koronavaksine blir godkjent for barn. I uken som gikk sier to av tre foreldre med skolebarn under 18 år ja (64 %). 17 prosent sier nei. Resten vet ikke.

Andelen foreldre som sier ja, har hatt noe fallende trend igjennom august, men august samlet (68 %) ligger høyere enn i juli (64 %).

– I alle målinger sier et solid flertall av foreldre at de ønsker å vaksinere barna, men langt i fra alle er villig og mange foreldre er og blir usikre, sier Clausen.

Både Bergen, Oslo og en rekke kommuner begynner med drop-in-vaksine for 16- og 17-åringer i disse dager, etter at regjeringen åpnet for dette.

Opinion har publisert over 240 artikler om ulike tema som opptar folk og som belyser koronasituasjonen for nordmenn. Nye artikler kommer løpende, se: Norsk koronamonitor.

Om Norsk koronamonitor
Norsk koronamonitor offentliggjør fortløpende nye tall på hvordan nordmenn håndterer koronasituasjonen.

Opinion har etablert Norsk koronamonitor som kontinuerlig (opptil daglig) måler nordmenns holdninger, adferdsendringer og erfaringer, samt effekter av utbruddet.

Opinion har også etablert et nasjonalt befolkningspanel med over 25.000 nordmenn for studier knyttet til konsekvenser og effekter av koronasituasjonen, i samarbeid med forskningsmiljøer, myndigheter, bedrifter, organisasjoner, media m. fl.


Ta kontakt med:

Nora Clausen på 984 03 047 eller nora@opinion.no

Ola Gaute AskheimOla Gaute Aas Askheim på 922 34 056 eller olag@opinion.no

Hva er grunnen til at du besøker oss i dag?

Vi bruker informasjonskapsler på nettstedet vårt for å bedre brukeropplevelsen