fbpx

Årets UNG-Rapport er lansert

Opinion har lansert sin årlige studie av utviklingstrekk hos norsk ungdom i alderen 15 til 25 år. I UNG2022 tar vi et dypdykk i de unges univers for å gi våre kunder innsikt og hjelp på veien for å nå en spennende målgruppe. 

Selv om UNG2022 ikke er en koronarapport har vi naturligvis sett på hvordan pandemien har påvirket de unge og endret deres atferd. Det har vært mye fokus på de unge under pandemien, det er jo de som har gått glipp av mange store milepæler i livet.

Spørsmålet er derfor: hvor mye føler de selv at de har gått glipp av? Og ikke mindre: hva bør man ta hensyn til nå når man vil komme i kontakt med denne målgruppen? 

Mange har ikke opplevd et så stort tap

Svaret er kanskje overraskende, for innsikten vår viser at hele 4 av 10 sier de IKKE skal ta igjen det tapte. Mange har nemlig ikke opplevd det som et så stort tap. De har hatt det bra under pandemien.

Denne gjengen har stort sett levd livet på nett, og særlig i Gaming universet. De unge er faktisk de som har blitt mest digitale under pandemien. Dette var gjengen som brukte mest tid på nett før pandemien, og dette er de som har økt mest. De har fått nye venner på nett, de har utfoldet seg kreativt. 

Team UNG fra venstre: Bendik Mogensen, Tove Botnen, Anne-Sofie Åmodt og Anniken Klyve.
Alle unge er ikke like

Det vi har sett klart og tydelig i arbeidet med årets rapport er at alle unge er ikke like. UNG2022 gir blant annet en dyptgående forståelse av hvordan jentene skiller seg fra gutta, hvordan bygdeungdommen skiller seg fra by-ungdommen og hvordan 15-åringene skiller seg fra 25-åringene.

Innsikten kommer fra nærmere 100 dybdeintervju med unge, en landsrepresentativ undersøkelse med over 1000 respondenter, innsikt fra Opinions Norsk koronamonitor, Opinions Bærekraft rapport og Consumer stories, og litt SSB.

Skrevet av: Anniken Klyve, Community Manager i Opinion og en del team UNG

Hva er grunnen til at du besøker oss i dag?

Vi bruker informasjonskapsler på nettstedet vårt for å bedre brukeropplevelsen