fbpx

Opinion presenterte innsikt på NHO sin årskonferanse

Tove Botnen under NHOs årskonferanse 12. mai 2022. Foto: NTB Kommunikasjon.

Tove Botnen, seniorrådgiver i Opinion, presenterte nye tall om unges tanker om fremtiden på NHOs årskonferanse 2022. Hun kunne fortelle at krig og uro i verden, klimaendringer og ødeleggelse av natur er områder som bekymrer mest.

Botnen snakket om unges psykiske helse med H.K.H Kronprinsen

Botnen fikk også æren av å bli invitert på lunsj med selveste H.K.H Kronprinsen sammen med Yaras konsersjef Svein Tore Holsether, administrerende direktør i NHO Ole Erik Almlid, Åse Kleven i Kongsberg Gruppen og Aksel Halvorsen i Rørlegger sentralen AS. Kronprinsen ønsket å høre mer om Opinions UNG2022-undersøkelse, og de snakket blant annet om de unges refleksjoner rundt arbeid, psykisk helse og fremtidens utfordringer og bekymringer.

Foto: NTB Kommunikasjon.

Krig og uro bekymrer mest

For første gang ser vi at krig og uro i verden er den saken som bekymrer de unge aller mest.  Klimaendringer og miljøkrisen har over flere år vært deres største bekymring, og ligger fremdeles på et høyt nivå. Men med en krig i Europa har de unge fått enda en ting å bekymre seg over, forteller Botnen. 

Flere unge bekymret seg over at deres generasjon får det verre enn den forrige. Dagens unge har på få år tatt innover seg den store klimakrisen, de har levd under en pandemi og nå får de nærbilder fra krig i Europa inn på telefonen daglig, forteller Botnen.

Du kan se hele paneldebatten med programleder Sofie Høgestøl her

Foto: NTB Kommunikasjon.

Unge positive til internasjonalt samarbeid

Likevel er det ikke bare pessimisme blant unge. Mange har tro på at vi skal klare å løse de store krisene, forteller Botnen. De unge mener internasjonalt samarbeid er viktig for å kunne løse fremtidens utfordringer. Vi ser også at flere enn tidligere ser viktigheten av demokratiet. Det er mer fokus på demokrati blant unge. Kanskje nettopp fordi de ser at dette ikke er noe vi kan ta for gitt.

Tove Botnen i samtale med programleder Sofie Høgestøl, Åse Kleven og Aksel Halvorsen. Foto: NTB Kommunikasjon


Ta kontakt med:

Tove Botnen på 991 06 513 eller tove@opinion.no

Hva er grunnen til at du besøker oss i dag?

Vi bruker informasjonskapsler på nettstedet vårt for å bedre brukeropplevelsen