fbpx

4 av 10 unge beskriver sin økonomiske situasjon som dårligere

Høy inflasjon, økte priser på varer og tjenester og krig og uro i verden bekymrer de unge. Dette forteller Opinions ekspert på unge Vilde Vågsland den 31. august fra scenen på Latter på Aker brygge. FINN har samlet over 300 personer fra bilbransjen på arrangementet FINN Driv Bilarena.

Vilde Vågsland er ansvarlig for en av norges mest omfattende målgruppestudie på unge, Opinions UNG2023

Merkbart dårligere økonomi

Mer enn 4 av 10 unge i alderen 18-29 år beskriver sin økonomiske situasjon som dårligere i dag, enn for 12 måneder siden (Opinions Norsk Forbrukermeter). De unge snakker mye om hvordan dagens situasjon vil påvirke deres fremtid. Må de tenke annerledes i forbindelse med valg av studier og jobb? Vil de klare å komme seg inn på boligmarkedet med de høye rentene? Vi ser også at det påvirker forbrukervanene deres:

  • 3 av 10 unge i alderen 18-29 år har redusert bruken av bil de siste to månedene grunnet økte bensin- og dieselpriser (Opinions Mobilitetsbarometer)
  • 6 av 10 mener også at det er usannsynlig at de vil kjøpe bil i løpet av de kommende 12 månedene (Opinions Mobilitetsbarometer)

«Dagens økonomiske situasjon vil gjøre det vanskeligere for oss! Det vil gjøre at det tar lenger tid å kjøpe leilighet, å få nok penger til å reise og for å ha ting på plass til å kunne få barn» forteller jente (24) i undersøkelse Opinion AS står bak.

Trygge utdannings- og karriereretninger

Vågsland forteller at flere unge forteller at det å få en trygg utdanning og jobb er blitt viktigere for dem. Når de snakker om trygg jobb handler det om å ta en utdanning hvor det er enkelt å få jobb, at man ikke risikerer å miste jobben ved fremtidige pandemier eller økonomiske kriser, og at kompetansen de tilegner seg kan brukes i flere jobber og bransjer.

«Akkurat nå er det viktigste for meg å ta en utdanning som sikrer meg en jobb med okay lønn, slik at jeg kan kjøpe meg hus hvor jeg kan etablere meg med mann og barn etterhvert. Jeg vil egentlig bare leve et «vanlig» A4-liv» sier jente (17 år)


Vil du vite mer om dagens unge? Rapporten UNG2023 lanseres 20.oktober. Meld deg på nå!

Du kan også ta kontakt med Vilde Vågsland for en god samtale rundt temaet.

Hva er grunnen til at du besøker oss i dag?

Vi bruker informasjonskapsler på nettstedet vårt for å bedre brukeropplevelsen